Cevora laat bedrijven groeien door in te zetten op levenslang leren

(Publireportage) De coronacrisis heeft Cevora gedwongen wendbaar te zijn. De opleidingen verlopen digitaal, met aandacht voor actuele thema’s. Het credo van Cevora blijft wel onveranderd: permanent leren maakt bedrijven wendbaarder voor de toekomst.

Het opleidingscentrum Cevora heeft zijn klassikaal aanbod deels moeten omvormen naar een onlineaanbod. “Door corona zijn we massaal anders gaan werken”, zegt Stéphane Verbrugge, hoofd marketing bij Cevora. “We luisteren sterk naar de noden van de sectoren en passen onze opleidingen hieraan aan. De digitale transformatie heeft alles in een stroomversnelling gebracht. De e-commerce is de laatste maanden enorm geboomd door de lockdown. Dat heeft een enorme druk gezet op het logistiek apparaat. We krijgen vragen van bedrijven over hoe ze dat het best organiseren en hun personeel het best motiveren. Er komen skills aan te pas die belangrijk worden. De logistieke sector kampt met een ouder werknemersprofiel. Die werknemers moeten – net zoals iedereen – de kans krijgen om opleidingen te volgen om zich bij te scholen.” 

Werken met MS Teams 

Personeelsleden zitten door de coronacrisis meer in een isolement maar moeten wel betrokken blijven. Ook daar speelt Cevora op in. “Bedrijven zijn gaan nadenken hoe de interne werkprocessen eenvoudiger en beter kunnen”, zegt Verbrugge. “We merken dat bedrijven nood hebben aan werken op afstand. We krijgen vragen over hoe je online moet vergaderen. In onze opleidingen komen de samenwerkingstools zoals MS Teams meer aan bod. In onze opleidingen leren we leidinggevenden efficiënt coachen vanop afstand. We zorgen voor een betere communicatie en samenwerking en leren je werknemers omgaan met feedback. Verder komt ook cybersecurity aan bod.”

Kritisch denken 

Cevora heeft ook meer algemene thema’s, zoals organisatiemanagement, leidinggeven, verkoop en marketing in haar aanbod zitten. Cevora bouwt een opleidingsaanbod uit op basis van enkele kerncompetenties. “We hechten belang aan kritisch denken”, zegt Verbrugge. “Creativiteit is belangrijk. Er is veel nood aan innovatie, omdat oude businessmodellen mogelijk niet meer werken. Nieuwsgierigheid vinden we eveneens een gezonde mindset. Informele leermomenten zijn belangrijk. We voorzien een voortraject als inleiding op de opleiding met bijvoorbeeld intro-oefeningen, quizvragen, video's of reflectievragen. Met het slotstuk of natraject willen we de impact van de opleiding verhogen. Dat doen we met de opmaak van een actieplan, quizvragen, extra leesmateriaal of wekelijkse tips, zodat de werknemer écht groeit.” 

Levenslang leren 

Cevora raadt bedrijven aan om hun personeel levenslang bij te scholen. “We geloven niet in een opleiding die alleen staat”, zegt Verbrugge. “We geloven wel dat bedrijven die blijven investeren in leercultuur, veel weerbaarder zullen zijn. Levenslang leren moet een onderdeel zijn van de bedrijfscultuur. Door hier bewust op in te zetten, proberen we de bedrijven te laten groeien. Door corona hebben bedrijven zich wendbaar moeten tonen en zich op korte tijd moeten aanpassen. Het is belangrijk dat bedrijven daar stil bij staan en die wendbaarheid naar de toekomst meenemen als iets continu's. Levenslang leren zal bedrijven alvast helpen om wendbaarder te zijn.”

Gratis opleidingen 

Cevora verschaft de opleidingen aan bedrijven uit het paritair comité 200 dat 500.000 bedienden en 45.000 bedrijven omvat. De opleidingen zijn gratis. Op basis van een jaarlijkse bijdrage van de bedrijven in dat paritair comité zijn de opleidingen al voorafbetaald. Werknemers hebben er dus recht op. De sector logistiek en transport maakt hier eveneens deel van uit. 1 op de 10 bedrijven uit paritair comité 200 is actief in de logistieke sector. Het gaat in de logistieke sector in totaal over 714 ondernemingen en 4.171 bedienden. In de logistiek zijn 88% van de bedrijven kmo’s, waarvan het merendeel (55%) in Vlaanderen zit. Ook de kleine kmo’s kunnen dus een beroep doen op een volwaardig opleidingsaanbod. 

Cevora
www.cevora.be
www.wendbaarvoormorgen.be
www.contact.cevora.be