Antwerpen op missie naar Canada

De stad Antwerpen stuurt in oktober een economische missie naar Canada. Het Noord-Amerikaanse land is een belangrijke handelspartner voor de haven, de diamantsector en tal van andere Antwerpse bedrijven.

Van 21 tot 29 oktober 2017 stuurt de stad Antwerpen een missie naar Canada, die geleid wordt door burgemeester Bart De Wever. De missie van de stad wordt ondernomen in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). De missie naar Canada volgt op succesvolle missies naar Azië in 2014 en 2016.

Vermoedelijk worden de steden Montreal, Toronto en Vancouver aangedaan. “Het programma ligt nog niet vast”, zegt Ciara Reid van de dienst externe relaties van de stad Antwerpen. “De partners en geïnteresseerde bedrijven kunnen voorstellen doen. Die worden dan mogelijk mee ingepland. Maar het programma van dergelijke missies is nooit verplicht te volgen. Bedrijven die heel specifieke contacten willen inplannen, kunnen steeds beroep doen op de lokale vertegenwoordiging van Flanders Investment and Trade (FIT) om dit te faciliteren.”

De eerdere missies toonden aan dat zo’n officiële zending extra businessmogelijkheden creëert voor delegatieleden. “De bestemming wordt steeds gekozen in overleg met de belangrijkste stakeholders, waaronder het Havenbedrijf en het AWDC”, verduidelijkt Ciara Reid. “Daarbij spelen altijd andere overwegingen. Het spreekt voor zich dat Canada een belangrijke handelsrelatie is voor ondernemingen in de stad, bij het Havenbedrijf en het AWDC.”

Bart Timperman