(Advertorial): “Wereldprimeur met wasstraat containers”

Vooralsnog worden alle containers bij www.dr-depots.com in Antwerpen en Rotterdam onder hoge druk gereinigd, zoals dat bij de meeste depots het geval is. Maar het bedrijf wil daar verandering in brengen met een zuinigere wasstraat.

Op dit moment worden alle containers bij www.dr-depots.com, zowel in Antwerpen als in Rotterdam, onder hoge druk gereinigd. Dat gebeurt bij de meeste depots zo. Het bedrijf is van origine expediteur en probeert vaak op unieke wijze containers van A naar B te brengen. Dat willen ze nu ook toepassen op de manier waarop men containers schoonmaakt.

Wasstraat

"Containers worden nu handmatig proper gemaakt. Met één persoon en een hogedrukreiniger vergt het ongeveer 10 tot 15 minuten om een container schoon te spuiten. Het verbruik daarbij is ongeveer 140 à 160 liter warm water. Op dit moment zijn we een nieuw prototype wassysteem aan het testen op onze locatie Maasvlakte in Rotterdam. Natuurlijk wilden we dit eigenlijk ook doen in Antwerpen, omdat dit met 180.000 vierkante meter onze grootste locatie is. Het is er echter momenteel zo druk dat we daar geen proefprojecten kunnen opstarten."

We spreken van een wereldprimeur waarbij de binnenkant van de container geautomatiseerd gewassen wordt en met een hogere kwaliteit. Wassen gebeurt in 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de lengte en dus het type van container. Een eerste voordeel is dat de opstelplaats minder ruimte inneemt dan de traditionele. Er worden 5 tot 10 containers naast elkaar gezet, met daarbij een watergoot waar het water opgevangen en gerecycleerd wordt. Daarnaast is ook de kwaliteit bij elke wasbeurt te regelen. Dit betekent dat de toevoegingen van zeep en eventuele andere schoonmaakmiddelen, per klant en per container vooraf te bepalen zijn. Ook het waterverbruik ligt bij de initiële testresultaten lager met ongeveer 80 liter per 40ft-container. Daarnaast is ook het restwater dat in de container achterblijft met een extra draaibeurt zonder water, behoorlijk verminderd in vergelijking met de traditionele manier.

"Op termijn willen we deze wasstraat ook aan andere klanten aanbieden. Maar een gedegen testperiode waarbij de capaciteit en het onderhoud van de machine bepaald wordt, is essentieel. Wat we zeggen, willen we ook waarmaken. Of op zijn Rotterdams gezegd: niet lullen, maar poetsen".

Website: www.dr-depots.com