(Advertorial) Logistieke medewerkers vinden en binden met Xtra Interim

Het is in de haven, de logistieke en transportsector moeilijk om gemotiveerde medewerkers te vinden en te behouden. Met de filosofie van happy@work, een persoonlijke aanpak en specialisatie in niches, helpt Xtra Interim & Select u bij die zoektocht.

Zaakvoerder Steven Ghesquière (foto) en Office Manager van het nichekantoor Maritiem & Logistiek, Dries Dierckx, leggen de filosofie uit.

Na een carrière van 15 jaar in de uitzendsector besliste Steven om zelf te ondernemen en een eigen uitzend- en selectiekantoor uit de grond te stampen. Ondertussen telt het bedrijf twaalf kantoren en twee inhouse-vestigingen (bij Aviapartner en Events Catering Bevers). De zestigtal enthousiaste en warme medewerkers van Xtra Interim zetten elke dag zowat zeshonderd fulltime uitzendkrachten aan het werk in verschillende sectoren.

Nichewerking

Een van de niches waarop Xtra Interim zich al snel focuste was de logistieke en maritieme sector. Later volgde de specialisatie transport. Deze sectoren kennen voor Xtra Interim dan ook geen geheimen meer. “Er woedt een echte war for talent in die bedrijfstakken, dus geschikt personeel vinden is absoluut geen makkelijke opdracht”, steekt Dries van wal. “Als je dan jouw witte raaf vindt, is het natuurlijk ook belangrijk om hem of haar te houden. Dat kun je alleen maar bereiken als beide partijen, werkgever én werknemer, honderd procent tevreden zijn. Het is de taak van onze gespecialiseerde consulenten om dat mee te helpen waarmaken. Bovendien volgden de consulenten in ons kantoor op de Rijnkaai allemaal een specifieke avondopleiding logistiek. Op die manier kunnen ze zich nog beter inleven in de wereld van zowel werknemers als werkgevers.

Aan de kant van de werknemers probeert Xtra dat te doen door zo goed mogelijk te begrijpen waar iemand naar op zoek is, zegt Dries. “We kijken verder dan de opleiding en ervaring. Bij Xtra hebben we oprecht interesse in de persoon achter het cv. Daarna proberen we de kandidaat te koppelen aan een bedrijf dat zo goed mogelijk bij hem of haar past. We merken bovendien dat het overgrote deel van onze vacatures steeds ook met een vast contract eindigen en het bieden van die werkzekerheid is zeker een grote troef. Belangrijk is om elkaars verwachtingen steeds op voorhand goed af te stemmen en dat er duidelijkheid gecreëerd wordt”, aldus Dries. 

Het kantoor Maritiem & Logistiek op de Rijnkaai richt zich met vier medewerkers (zie hoofdfoto) uitsluitend op maritieme en logistieke/supplychainprofielen, dit van Antwerpen tot Brucargo en de Kempen. De niche Transport is meer gericht op Chauffeurs C(E), en richt zich tot heel Vlaanderen en de Brusselse regio. 

Happy@work

Zowel met werkzoekenden als met werkgevers, streeft Xtra Interim altijd naar een persoonlijke en langetermijnrelatie, vertelt Dries. “De tijd van een uitzendkracht aan zijn lot over te laten, is voorbij. Medewerkers, ook tijdelijke medewerkers, zijn partners geworden van het bedrijf. Kandidaten die een fijne tijd hebben bij een bedrijf zullen dat ook delen met hun netwerk. En werkgevers zelf voelen maar al te goed aan wanneer medewerkers het naar hun zin hebben en tevreden zijn op de werkvloer.”

Die happy@work is dan ook een van de belangrijkste doelen van Xtra. Niet toevallig is ‘Vinden, Binden, Boeien’ de baseline. Steven: “Ik vind dat onze sector in het algemeen een veel te groot verloop kent. Zowel de bedrijven als de medewerkers zijn daar uiteindelijk de dupe van. Een medewerker die zich goed in zijn vel voelt bij zijn werkgever, die gewaardeerd wordt en zijn talenten kan ontplooien, dat is een ongelooflijke asset. Hij is efficiënter, gemotiveerder, meer betrokken bij zijn job en dus waardevoller voor een organisatie. Dat zijn toch zaken waar elke bedrijfsleider naar op zoek is?”

Oprecht geïnteresseerd in mensen

Bij Xtra Interim ligt het verloop alvast een stuk lager dan het gemiddelde in de sector. “Hoe dat komt? Omdat wij oprecht geïnteresseerd zijn in onze mensen”, vertelt Steven. “De passie om elke dag het verschil te maken, dat zit er bij ons allemaal in. Wij kennen onze kandidaten en klanten door en door. Wij spreken de taal van de sector. We hebben veel ervaring in onze niches en mogen trots zijn op ons professionalisme. Onze mensen maken dus écht het verschil.”

Wilt u graag weten wat Xtra Interim kan betekenen voor uw hr-beleid? Bent u op zoek naar geschikte, gemotiveerde werknemers? Neem snel contact op: info@xtra.works of surf naar www.xtra.works. Bekijk alvast ons bedrijfsfilmpje onderaan.

XTRA MARITIEM & LOGISTIEK
Rijnkaai 27
2000 Antwerpen
haven@xtra.works
Tel. 03 600 52 50

XTRA TRANSPORT
Leopoldstraat 92
2800 Mechelen
transport@xtra.works
Tel. 015 14 04 82