(Advertorial) Global trade data oplossing voor ontwrichte supplychain

Descartes krijgt van klanten de laatste weken steeds meer de vraag hoe ze de impact van COVID-19 op hun supplychain, werknemers en klanten kunnen beperken. Een snelle implementatie of aanpassing van (bestaande) global trade software biedt uitkomst.

Re-evalueer de inkoopstrategie

De huidige coronacrisis heeft een enorm onevenwicht in de economische sector gecreëerd. En legt daarmee ook meteen de zwakke schakels in de aankoopstrategieën van bedrijven bloot. “Door de verplicht opgelegde quarantaines en lockdowns over de hele wereld, stoten veel bedrijven op problemen bij het inkopen van hun goederen,” zegt Tim Condes, Senior Solutions Consultant bij Descartes. “Dat vormt niet alleen vandaag een probleem, maar in de toekomst zullen de naweeën hiervan ook nog voelbaar zijn.”

Het belang van Denied Party Screening 

COVID-19 zorgt voor een verschuiving in de huidige aankoopstrategie en de bestaande handelsstromen, doordat klanten niet meer of niet voldoende worden bevoorraad. “Al de handelsstromen tussen verschillende landen zijn online beschikbaar voor het grote publiek. Toch moeten bedrijven hier enige voorzichtigheid aan de dag leggen,” zegt Condes. “Bedrijven en klanten die internationaal handelen, drukken we op het hart om hun partners te screenen. Zeker bij de nood aan nieuwe connecties die nu is ontstaan, mag dit niet over het hoofd worden gezien. Dit kan heel snel opgevangen worden door het implementeren van Denied Party Screening-software of het uitbreiden van een bepaald pakket met specifieke screeninglijsten.”    

Snelheid primeert op perfectie

Om ervoor te zorgen dat klanten hun hoofd boven water kunnen houden, raadt Descartes hen aan om creatief om te springen met (de bestaande) softwarepakketten. “Op korte termijn kan men door upgrades of kleine aanpassingen, snel inspelen op de noden die gecreëerd zijn door COVID-19. Verlies dus geen kostbare tijd door nu te zoeken naar dé perfecte oplossing. Die luxe kan bijna niemand zich permitteren”, stelt Condes.  

 

Voor alle info:

info@descartes.com

www.descartes.com