Accent, specialist in logistieke profielen, breidt alsmaar uit

(Publireportage) Accent viert feest: het uitzend-selectiebedrijf opende een nieuw kantoor in Waregem om bedienden binnen Supply Chain en Logistics nog beter van dienst te zijn. Dat nieuwe Logistics-kantoor is het zesde Logistics kantoor in België.

Accent vierde in 2020 haar 25e verjaardag. Sinds 2015 heeft het hr-bedrijf ook gespecialiseerde Logistics-kantoren die bedrijven bijstaan in het vinden van logistieke profielen. Intussen telt Accent al 23 kantoren die zich focussen op de transport- en logistieke sector, waaronder 6 kantoren die gespecialiseerd zijn in bedienden binnen Supply Chain en Logistics.

“We zijn een sterk vertegenwoordigde uitzendpartner in transport en logistiek”, zegt Alexie Lasuy van Accent. “We worden gezien als professionele partner voor het vinden van logistieke profielen, van loketbediende of expediteur bij een transportbedrijf tot supplychainplanner bij een productiebedrijf. We zijn een regionale, maar tegelijk ook gespecialiseerde speler. Uit ervaring blijkt namelijk dat kandidaten met een specifiek diploma of werkervaring een absolute meerwaarde ondervinden als ze spreken met een consultant die over dezelfde kennis beschikt. Peer-to-peerrecruitment op zijn best. 

Zuid-West-Vlaanderen

Accent heeft specifieke Logistics-vestigingen in Brugge, Gent, Aarschot, Antwerpen en Vilvoorde. Zopas opende Accent een zesde Logistics-kantoor in Waregem, om de toenemende vraag in onder meer Zuid-West-Vlaanderen aan te kunnen. “Moeskroen is bijvoorbeeld een stad die heel industrieel onderlegd is”, zegt Céderic Bacquaert van Accent. “Maar ook bedrijven in Kortrijk en Oudenaarde kunnen we voortaan nog beter van dienst zijn. Het doet ons plezier dat de kmo’s blijven investeren in menselijk kapitaal in onzekere periodes. Regio Zuid-West-Vlaanderen is een gebied waar de vraag naar logistieke jobs vrij hoog is en waar de werkloosheid laag ligt. We hebben dan ook geen kalme zomer gehad. Het is een goed jaar geweest, op februari en maart dan na, gezien de gekende reden.”  

Phygital approach

Bij Accent geloven we in een phygital approach, met het gebruiksgemak van digitale tools, in combinatie met de authentieke connectie van mens tot mens. Zo hebben we verschillende, certified recruiters die gespecialiseerd zijn in het aantrekken van heel specifieke kandidaten op LinkedIn, waaronder ook in de logistieke sector. Dankzij hun hele persoonlijke InMails op LinkedIn hebben wij een response rate van 40%, wat een pak hoger ligt dan de benchmark. Daarnaast werken we met videovacatures en met gerichte, professionele mailings. Op die manier krijgen onze vacatures veel meer aandacht en trekken we andere kandidaten aan dan een meer generalistisch kantoor.

Vast werk 

Accent focust voornamelijk op functies met oog op een vaste betrekking. “We vinden het belangrijk dat de kandidaat zich op langere termijn kan engageren voor een bedrijf. Dat is cruciaal voor zowel de toekomst van de onderneming als voor onze kandidaten zelf.”

Veel nieuwe jobs 

Ondanks de coronacrisis blijven veel productiebedrijven op volle toeren draaien, bijvoorbeeld door de vraag van fast moving consumer goods (FMCG). “De vacatures in die sector blijven maar toenemen”, zegt Bacquaert. Mede door de brexit willen veel bedrijven extra mensen aanwerven om douanefaciliteiten te regelen. Ook daardoor merken we een sterke toename in de vacatures.”

Knelpuntberoep

De jobs binnen de logistieke sector zijn knelpuntberoepen. “Veel medewerkers zijn niet logistiek geschoold. De meesten onder hen hebben alles geleerd door de job te doen”, besluit Bacquaert. “Slechts een minderheid heeft het juiste diploma. Gelukkig zijn er steeds meer scholen die nu ook opleidingen aanbieden aan mensen die bereid zijn om zich om te scholen. De laatste jaren zijn er veel logistieke opleidingen bijgekomen, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.” 

Contacteer Accent vrijblijvend:
Alexie Lasuy en Céderic Bacquaert: 056 62 04 33
www.accentjobs.be