Aantal Antwerpse terminals woensdag dicht door staking

Verschillende Antwerpse terminals zijn woensdag dicht omwille van de staking. De terminals van PSA op Kaai 869 en 913 gaan dicht, net als MPET 1742 en 1718. Ook ACC sluit preventief de deuren. Flows wil weten of ook úw bedrijf maatregelen treft.

"Wegens de nationale staking zijn de PSA-terminals K869 en K913 en PET K1718 en K1742 vanaf woensdag 13 februari 6.00 uur tot donderdag 14 februari 6:00 uur dicht. Aanmelden bij MPET is mogelijk tot woensdagochtend 4.30 uur", is de boodschap die vrachtwagenchauffeurs krijgen wanneer ze zich melden bij de Antwerpse terminals. 

ACC preventief dicht

Ook Antwerp Container Company (ACC) houdt woensdag de deuren gesloten. "In samenspraak met Sea-Invest, met wie we een terrein delen, hebben we beslist om woensdag dicht te blijven", zegt Carlo Lambrechts van Antwerp Container Company. "Zij blijven ook dicht die dag, het zou weinig productief zijn als wij open blijven." 

De uitzonderlijke sluiting op woensdag heeft ook een preventief luik: "Op die manier vermijden we acties aan de poort of op het terrein", zegt Lambrechts. "We willen gewoon moelijkheden vermijden. Erg groot is de stakingsbereidheid niet."

Lambrechts stipt wel aan dat de administratieve diensten van ACC woensdag wel bereikbaar blijven: die werken van thuis uit. 

Oproep 

ACC, MPET en PSA zijn ongetwijfeld niet de enige bedrijven in de Antwerpse haven die zich beraden over open blijven of niet. Bij Flows willen we de sector in de komende dagen zo volledig mogelijk informeren over de impact van de actie in en rond de Antwerpse haven. Blijft uw bedrijf open tijdens de actiedag of sluit het (noodgedwongen?) de deuren? Laat het ons weten via michiel.leen@flows.be.

Michiel Leen