Yang Ming start dienst naar westkust van Zuid-Amerika

De Taiwanese rederij Yang Ming breidt zijn zeer bescheiden aanwezigheid in Zuid-Amerika uit door de start van een nieuwe gezamenlijke lijndienst met de partners Hanjin Shipping en Hyundai Merchant Marine (HMM).

Het Aziatische trio gaat tien schepen met een capaciteit van 4.500 tot 5.500 teu inzetten in een wekelijkse dienst tussen het Verre Oosten en de westkust van Zuid-Amerika. Voor Yang Ming is dat een nieuw vaargebied.

De twee andere partners zijn al langer op die route actief. Hanjin levert al twee schepen voor een gezamenlijke dienst met Hamburg Süd en China Shipping, waarop ook HMM een allocatie heeft. De twee Zuid-Koreaanse carriers kopen voorts ook nog slots op een andere dienst van Hamburg Süd, Hapag-Lloyd, MSC en CMA CGM.

WLX

De nieuwe dienst van het duo met Yang Ming start op 11 juli en krijgt de naam West Latin Express (WLX) of South America Loop 2 (SA2). De aanwezigheid van Yang Ming in Zuid-Amerika is nu nog beperkt tot een kleine allocatie op een wekelijkse dienst tussen de oostkusten van Noord- en Zuid-Amerika van Hamburg Süd, Hapag-Lloyd en NYK Line. 

De nieuwe dienst zal in Latijns Amerika achtereenvolgens Manzanillo (Mexico), Buenaventura, Callao, Valparaiso en San Vicente bedienen. De Aziatische aanloophavens worden Busan, Shekou, Kaohsiung, Ningbo en Shanghai.