Walter Van Mechelen ontvangt ESPA Award 2014

Walter Van Mechelen, voorzitter van de havenkoepelorganisatie Alfaport, is gisterenavond in de kantoren van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland gehuldigd met de Maritime Award van de maritieme en logistieke persvereniging ESPA.

In de laudatio, ter vervanging van Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts uitgesproken door Sinterklaas, werd Van Mechelen onder meer de architect genoemd van de integratie van Alfaport in de KvK Antwerpen-Waasland.

In zijn dankwoord zei de laureaat dat deze beslissing de private havengemeenschap een grotere slagkracht heeft gegeven. De inbreng die aldus kon worden gegeven tijdens de onderhandelingen over de nieuwe Vlaamse en federale regeringen, vormde daar volgens Van Mechelen het bewijs van.

Hij pleitte voor de verdere modernisering van de Administratie der Douane & Accijnzen. Ook de organisatie van de havenarbeid is volgens de Alfaport-voorzitter aan modernisering toe en niet enkel omdat er wat dat betreft vragen komen vanuit Europa. "We moeten de organisatie van de havenarbeid moderniseren in het licht van de logistieke functie van de haven, zonder afstand te doen van de sterke punten", aldus de ESPA-laureaat.