Vier op een rij in Southampton

Bij DP World in Southampton lagen onlangs voor het eerst vier schepen van dezelfde rederij tegelijk tegen de kade. Het ging om tonnage van de Duitse rederij Hapag-Lloyd, waaronder drie neopanamax-schepen van 13.169 teu.

Om het historische moment vast te leggen stuurde DP World een fotograaf uit. Southampton wordt aangelopen door alle vijf Far East loops van de Grand Alliance. Het was een toeval dat de aanlopen die week net allemaal met schepen van Hapag-Lloyd waren.

Op de vier schepen werden alles samen zo’n 10.000 containers behandeld. De 13.169 teu grote ‘Ludwigshafen Express’ uit Loop 4 en het zusterschip ‘New York Express’ uit Loop 6 kwamen naar Southampton om er containers uit het Verre Oosten te lossen. Op hetzelfde moment lag een derde neopanamax, de 'Hong Kong Express', er te laden voor Loop 5 alvorens koers te zetten naar Singapore.

Het vierde schip van Hapag-Lloyd uit de rij was de kleinere ‘Stuttgart Express’ (4.639 teu) uit de AX2 Service van de G6 Alliance. Voor deze trans-Atlantische lijndienst is Southampton de eerste Europese loshaven.