Verkeer kan haven Zeebrugge weer in na gevaarlijk lek in container

Een lekkende tankcontainer met giftige inhoud van P&O heeft vanmiddag het verkeer in de Brugse haven stilgelegd. Rond 16.00 uur was de situatie onder controle en werd het havengebied vrijgegeven.

Even voor 13.00 uur ontstond op Kaai 113 in de haven van Zeebrugge een lek in een lege tankcontainer van P&O, die geladen was geweest met het giftige titaantetrachloride. Het restant aan giftige inhoud ontsnapte langs de bovenkant van de container. De brandweer en de preventiediensten van de haven van Zeebrugge lieten meteen een veiligheidsperimeter aanleggen om ongelukken te voorkomen. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur lag het verkeer in de haven dan ook stil, zowel het wegvervoer als de scheepvaart. 

Omstreeks 16.00 uur was de situatie volledig onder controle: de container werd door de brandweer onder een waternevel gezet en het lek werd gedicht. Het havengebied werd iets na 16.00 uur weer vrijgegeven. Bij het incident raakte niemand gewond. Wat het lek precies heeft veroorzaakt, wordt nog onderzocht. 

Michiel Leen