Trucks en schepen toeteren woensdag om zorgsector te steunen (+ video)

Havenbedrijf Antwerpen vraagt om op woensdag 1 april om 12.00 uur de scheepshoorns, sirenes en claxons te laten horen uit solidariteit met de hulpverleners uit de zorgsector. ASV en de havens van Zeebrugge en North Sea Port ondersteunen de oproep.

Om steun te betuigen aan alle zorgverleners vraagt het Havenbedrijf om op 1 april om 12.00 uur te toeteren in de haven. Ook worden er witte lakens uit het raam gehangen van gebouwen en schepen. Het Havenbedrijf hoopt op navolging in de brede havencommunity: "Toeter mee in je schip, vrachtwagen of auto en hang een wit doek op in jouw havenbedrijf, op jouw schip of gewoon bij je thuis", klinkt het. 

Tijd voor een signaal 

"Het idee circuleerde al een aantal dagen. Toen er steeds meer signalen kwamen uit de havengemeenschap dat men een gebaar wilde stellen, hebben we doorgepakt. Ook de andere havens doen mee", zegt Rob Smeets, directeur Operaties van het Havenbedrijf, een van de bedenkers van de actie. Smeets' Zeebrugse collega, Afdelingshoofd Nautische Afdeling Peter Degroote, deelt alvast de oproep. Ook North Sea Port laat intussen weten zich aan te sluiten bij de actie.

De Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV zet mee de schouders onder de actie en vraagt aan haar leden dat ook hun schepen op woensdagmiddag van zich laten horen. 

Filmpjes delen 

Havenbedrijf Antwerpen vraagt aan de deelnemers om zoveel mogelijk filmpjes te maken van de actie en die te bezorgen. "We maken een compilatie van alle filmpjes die we krijgen. Die posten we op de sociale media van Port of Antwerp en we bezorgen elke inzender een kopie voor eigen gebruik. Hou je telefoon horizontaal (landscape) – doorsturen graag op woensdag 1 april tegen 13.30 uur naar mediadesk@portofantwerp.com. Doorsturen kan je via www.wetransfer.com. Vermeld duidelijk je bedrijf, team en naam."

Viprondvaart

Ook het havenbedrijf North Sea Port wil een compilatie van filmpjes maken. Die wordt dan gedeeld op de sociale media van North Sea Port en op de website www.northseaport.com. Het havenbedrijf vraagt om de filmpjes woensdag  voor 13.30 uur te versturen naar onzehaven@northseaport.com.  Er is een viprondvaart in het havengebied van North Sea Port te winnen.

Michiel Leen