TransAtlantic Container gaat verder als X-Press

Vanaf 1 februari zal X-Press de drie containerdiensten die het eind 2015 van het Zweedse TransAtlantic heeft overgenomen, onder eigen naam voortzetten.

Het gaat om drie diensten naar het meest noordelijk gelegen deel van de Baltic, waaronder de TransBothnia Container Line die Hamburg en Antwerpen met de Finse havens Kokkola, Oulu (foto) en Kemi verbindt. In deze TBCL-dienst varen twee gehuurde feeders met een capaciteit van 698 teu.

Van TransAtlantic nam X-Press ook twee wekelijkse diensten vanuit Noord-Duitsland over. Het gaat om de Trans Feederline South (TFS) vanuit Hamburg en Bremerhaven naar Stockholm, Södertalje en, Ahus, alsook de Trans Feederline North (TFN) vanuit de zelfde Duitse havens naar Kemi, Oulu, Tornio en Piteå.

Merknaam

De merknaam TransAtlantic zal in de toekomst alleen nog door de expeditie-afdeling gebruikt worden. Voor de drie containerdiensten zullen vanaf 1 februari Bs/L van X-Press Feeders afgegeven worden en ook de facturatie zal onder die naam gebeuren. De rederij benadrukt dat er voor de rest niets aan deze drie lijndiensten verandert.

X-Press Feeders is de grootste onafhankelijke feedermaatschappij ter wereld en is gevestigd in Singapore. De vloot van deze rederij telt momenteel 94 schepen, samen goed voor een capaciteit van 151.277 teu. Daarmee staat X-Press op de achttiende plaats in de top-20 van ‘s werelds grootste containerrederijen.

Stefan Verberckmoes