Tom De Wannemacker van CFL Multimodal naar CSP Zeebrugge

Tom De Wannemacker is 'terug thuis' in Zeebrugge als business development manager Intermodal & Logistic Solutions bij CSP Zeebrugge. Hij zet zijn ervaring van onder meer CLdN en DFDS in voor het verder ontwikkelen van het hinterlandnetwerk.

“Dit voelt als terug thuiskomen in de haven waar ik het grootste deel van mijn loopbaan werkte”, zegt Tom De Wannemacker (47). Deze week trad hij in dienst bij CSP Zeebrugge als business development manager Intermodal & Logistic Solutions. “Het is mijn taak om een breed pakket van hinterlandconnecties verder te helpen ontwikkelen. De combinatie van vrachtwagen, barge en spoor biedt veel mogelijkheden om de klanten in het Europese hinterland te bedienen.”

De Wannemacker haalde aan de Hogeschool Gent, campus Mercator, het bachelordiploma bedrijfskunde in de richting expeditie, distributie en transport. Hij kon meteen aan de slag bij FP Distribution in Antwerpen (1997-2001) en was douanedeclarant en transportcoördinator bij Ziegler in Roeselare (2001-2002). “Van 2002 tot 2014 werkte ik in Zeebrugge. Eerst op de lolodienst met Ierland van het toenmalige C2C Lines, een joint venture van transport- en logistiekbedrijf ECS en operator Cobelfret. Toen CLdN in 2011 een eigen rorodienst naar Ierland oprichtte, werd ik verantwoordelijk voor de boekingen op de diensten met Purfleet, Killingholme en het spoor.”

Verhaal met veel facetten

Van 2014 tot begin dit jaar werkte De Wannemacker bij DFDS in Gent als keyaccount en businessdevelopper. Zijn focus lag op het ontwikkelen van de terminal, barge en spoor. In de eerste jaarhelft van 2021 verkaste hij naar de Luxemburgse spooroperator CFL Multimodal. “Maar daar kwam voorlopig een rem op de ontwikkelingen te staan. Aldus benutte ik met plezier de kans om terug in de vertrouwde omgeving van Zeebrugge aan de slag te gaan. Bij CSP Zeebrugge komen mijn diverse ervaringen van pas want intermodaal vervoer is een verhaal met veel facetten. Alles draait rond samenwerking tussen meerdere partijen om cargo te bundelen. Alleen samen kom je tot voldoende volumes om vaste frequenties te kunnen verzekeren”, zegt De Wannemacker. Bij CSP Zeebrugge treedt hij in de voetsporen van Alexander Demon, die in juni naar Delcatrans overstapte.

Tom De Wannemacker is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Assenede en woont in kustgemeente De Haan. Hij heeft een passie voor intermodale logistiek en is in zijn vrije tijd vooral sportliefhebber. “Vroeger als actieve voetballer op het veld en in de zaal, vandaag als passieve toeschouwer.”

Roel Jacobus