Sven De Meester CEO bij De Keyser Thornton: "Focus op groei"

Sven De Meester is de nieuwe CEO van scheepsagentuur De Keyser Thornton. De Meester wil het bedrijf leiden naar groei door de expeditie- en logistieke activiteiten uit te breiden. In juli wordt het team in Antwerpen uitgebreid.

De 47-jarige De Meester is al zes jaar in dienst bij De Keyser Thornton (DKT) en volgde recent Philip Van Tilburg op als CEO. Tevoren was De Meester al commercieel directeur bij de Antwerpse agentuur. De Meester kent de maritieme sector: zo was hij eerder ook actief bij Herfurth, Trans International en NYK. "Ik combineer dus ervaring in de expeditie en de agentuur", klinkt het. De Meester wordt tegelijkertijd ook aandeelhouder in de overkoepelende groep Naxco, waaronder DKT ressorteert.

Groeien

De Meesters aanstelling moet een groeidynamiek in gang zetten. "De Keyser Thornton is een stabiel bedrijf met veel geschiedenis, maar we willen een beetje loskomen van de traditie en dynamisch groeien", klinkt het. De consolidatiegolf in de rederijwereld zorgt ervoor dat op het gebied van de pure agentuuractiviteiten niet veel groei te verwachten valt. DKT richt de blik dan ook op expeditie- en logistieke activititeiten. "We rekenen op organische groei in deze segmenten, maar zullen ook de benodigde expertise aantrekken en uitkijken naar partnerships of gerichte overnames." 

Vanaf juli komen er bij DKT een vijftal nieuwe medewerkers bij. In Antwerpen werken nu 55 mensen, in de Brusselse vestiging een vijftiental. 

Michiel Leen