Sofie Bracke volgt Mathias De Clercq op als havenschepen van Gent

Sofie Bracke (Open Vld) wordt de nieuwe havenschepen in Gent. Ze volgt Mathias De Clercq op, die burgemeester wordt. In het volgende stadsbestuur zal Sofie Bracke verantwoordelijk zijn voor haven, economie, ondernemen, sport en handel. 

Gent heeft sinds dit weekend een nieuw stadsbestuur: een monstercoalitie met Open Vld, Groen, sp.a en CD&V. Mathias De Clercq wordt burgemeester van de Arteveldestad. 

Superschepen

In het huidige stadsbestuur is Sofie Bracke nog schepen voor Burgerzaken en Protocol. In 2019 zal ze bijna alle oude bevoegdheden van Mathias De Clercq overnemen. Ze wordt superschepen met onder meer de zware bevoegdheden economie, ondernemen en haven. 

Na haar studies aan UGent en Louvain-la-Neuve werkte Sofie Bracke als stafmedewerker Economie en Europa bij de Vereniging van Vlaamse Provincies. In 2009 werd ze voor het eerst schepen. 

Verkeyn nieuwe havenschepen Oostende

Charlotte Verkeyn (N-VA) wordt de nieuwe schepen van de haven en de luchthaven in Oostende. De 29-jarige advocate is er al sinds 2013 gemeenteraadslid en zetelt namens de oppositie ook al in het havenbestuur.

Melanie De Vrieze