Nieuwe dienst Seafrigo: bederfbare goederen van Antwerpen tot New York

Logistiek dienstverlener Seafrigo lanceert een nieuwe LCL (Less-than-Container-Load)-reeferservice voor perishables tussen Antwerpen en New York. Er is steeds meer vraag voor het vervoer van dat soort goederen vanuit België.

Seafrigo, een van oorsprong Franse specialist in voedingstransport en -logistiek, breidt zijn dienstverlening vanuit Antwerpen verder uit. Het bedrijf lanceert een nieuwe LCL-service voor reefers tussen de haven van Antwerpen en Port Elisabeth, New Jersey (VS). “De vraag naar dergelijke flexibele oplossingen voor het vervoer van perishables (bederfbare goederen, red.) vanuit België neemt toe,” weet senior businessdevelopmentmanager Kevin Verstraelen. LCL-toepassingen zijn een oplossing op maat voor bijvoorbeeld het vervoer van chocolade, biscuits en aanverwanten.  

Bijkomende troeven zijn het temperatuurgecontroleerd magazijn van Seafrigo in de haven van New Jersey en de eigen LTL-temperatuurgecontroleerde service.
"In eigen hub behandelen we de deconsolidatie, en ook de douaneformaliteiten en deliveries als de klant hiernaar vraagt. Aan ‘Belgische’ zijde hebben we magazijnen in de Antwerpse regio. We bieden de klant een deur-tot-deuroplossing op maat van zijn behoeften", zegt Verstraelen.

Veertig jaar ervaring

"Seafrigo heeft veertig jaar ervaring met LCL-reeferservices, gekend over heel de wereld", gaat Verstraelen verder. "Dat we de opgebouwde kennis en knowhow kunnen gebruiken, maakt ons sterk dat we er ook hier in Antwerpen een succesverhaal van zullen maken."

De nieuwe Seafrigodienst gaat van start met een frequentie van één overtocht per maand, al is het zeker de ambitie de dienst verder uit te breiden.

Michiel Leen