Gentse Scheepsagent Navonus sluit alliantie met Zeebrugse AME Shipping

De Gentse dienstverlener Navonus breidt zijn activiteit scheepsagentuur uit naar Zeebrugge via een alliantie met AME Shipping. Beide bedrijven bundelen de krachten om met de lokale knowhow markten zoals de offshore-energie nog beter te bedienen.

Dienstverlener in scheepsagentuur en cargo survey Navonus uit Gent start een alliantie met AME Shipping uit Zeebrugge. “Tien jaar geleden hebben mijn vennoot Josie Pfeiffer en ik in Gent Navonus in de markt gezet”, zegt manager agency Joris Clappaert. “Dankzij een gestage groei zijn we intussen sterk aanwezig in Gent. Vanuit die basis breiden we onze activiteiten uit naar andere havens. We openden al een eigen branch office in Antwerpen en starten nu een alliantie met AME Shipping in Zeebrugge.”

Navonus is sinds deze zomer vertegenwoordigd in Zwijndrecht (Nederland) en Hamburg. Het ziet nu ook kansen om ook in Zeebrugge aan een groeiende marktvraag te voldoen. “We zien een toenemende behoefte voor de offshore energiemarkt en andere lokale klanten. Wij willen niet de grootste worden maar zoeken nichemarkten op. Daarbij maken we het verschil door een 'old fashioned' persoonlijke service door jonge mensen met moderne technologie. Wij gaan bijvoorbeeld zo veel mogelijk aan boord.”

Lokale knowhow

Clappaert benadrukt dat het niet om een overname maar om een alliantie gaat. “De bedrijven Navonus en AME Shipping blijven autonoom bestaan. Wij vonden het noodzakelijk om de krachten te bundelen met een partner met een goede lokale kennis en een kantoor ter plaatse. Met de drie mensen van AME Shipping en onze medewerker in Antwerpen, komt ons gezamenlijk team voor scheepsagentuur op acht mensen.”

AME Shipping – voluit Agence Maritime de l’Escaut – werd in 2009 opgericht en wordt geleid door Stijn Devolder. Het is gevestigd aan de Rederskaai 8-10 in Zeebrugge en heeft een bijkantoor in Terneuzen.

Roel Jacobus