Samskip bundelt alle activiteiten in een groep

Multimodaal transportoperator Samskip brengt alle bedrijfsonderdelen, waaronder Samskip Logistics en Nor Lines, onder in een groep. De operatie wordt in goede banen geleid door de nieuwe CEO Kari-Pekka Laaksonen, die overkomt van Containerships.

Het bundelen van de activiteiten in een groep moet de dienstverlening nog meer in lijn brengen met wat de klanten verwachten. Samskip deed de voorbije jaren een aantal strategische acquisities, zoals Nor Lines in de zomer van 2017. Die zullen nu in een groep samengebracht worden met onder meer ook Samskip Logistics.

De nieuwe CEO treedt in dienst op 1 augustus. Hij komt over van de Noorse concurrent Containerships, waar hij sinds 2012 de groeistrategie in goede banen leidde. Eerder deed hij ervaring op in logistieke functies in de chemie, forest products en de automotive sector. Volgens Laaksonen slaagt Samskip erin om een unieke balans te bewaren tussen enerzijds schaalvoordelen via zijn shortsea-, spoor-, binnenvaart- en wegvervoernetwerk en anderzijds het feit dat het als privaat bedrijf snel op opportuniteiten kan inspelen.

Antwerpen

Samskip heeft een kantoor in Wommelgem bij Antwerpen. In oktober 2018 lanceerde het een shortseadienst tussen Antwerpen en Hull in het Verenigd Koninkrijk vanop de ATO-terminal. In januari van dit jaar werd die verbinding overgeheveld naar Gent in samenwerking met I-Motion Shipping. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam.

Koen Heinen