Rodolphe Kembukuswa nieuwe general manager SDV België

Sinds het begin van deze maand staat Rodolphe Kembukuswa aan het hoofd van de Belgische dochter van de Franse groep SDV. Hij volgt Geert De Wilde op, die in juli overstapte naar de Gosselin-groep als managing director van de expeditietak.

Kembukuswa is general manager van de Belgische tak van SDV. Zijn evenknie in Nederland is sinds maart vorig jaar Esther de Jonge. De Wilde was CEO voor de Benelux en directeur voor België, maar naar verluidt heeft SDV de Benelux-structuur opgeheven.

Kembukuswa, die zijn jeugd in België doorbracht, studeerde rechten aan de ULB in Brussel en management aan de Solvay Business School. Hij startte zijn carrière in 1989 bij SDV in België en kreeg vrij snel verschillende verantwoordelijkheden in Afrika: eerst als operations manager in Congo (RDC) en Tanzania, respectievelijk voor SDV Agetraf en SDV Transami. Daarna werd hij country managing director (MD) bij SDV Transami Rwanda. Tot voor kort was hij MD van Bolloré Africa Logistics –  SDV behoort tot de groep Franse Bolloré –  in Congo RDC.

Willem Van Meenen

Tevens heeft Flows vernomen dat SDV een nieuwe branch manager in Antwerpen heeft benoemd: Willem Van Meenen. Hij komt over van SDV Noorwegen, waar hij twee jaar lang project manager was. Ook hij maakte carrière binnen de Franse groep in verschillende Afrikaanse landen. Tot 1990 bekleedde hij commerciële functies binnen de Antwerpse Conti-groep. Van Meenen start begin oktober in Antwerpen.