Rickmers Linie neemt deel van Deense Nordana over

De Deense rederij Nordana verkoopt Nordana Project & Chartering (NPC) aan Rickmers Linie en zet zijn lijndiensten voort onder de nieuwe naam Weco-RoRo.

Zowel Rickmers Linie als Nordana zijn actief in de lijnvaart, maar de deze week bezegelde overname van NPC heeft betrekking op de tramp- en charterafdeling van Nordana met vestigingen in Kopenhagen, Bangkok, Singapore en Houston.

NPC exploiteert multipurpose schepen van 8.000 tot 21.000 dwt die projectlading tot 500 ton kunnen vervoeren. De basisvloot vaart onder Thaise vlag en wordt beheerd door Jutha Maritime uit Bangkok (foto).

Reorganisatie

De verkoop van Nordana aan Rickmers Linie kadert in een ruimere reorganisatie bij de Deense rederij, waarbij de lijndiensten vanuit Zuid-Europa naar Noord- en Zuid-Amerika nu onder de naam Weco-RoRo verzekerd worden.

Dat Nordana aan Rickmers verkoopt is niet zo verwonderlijk. Filialen van de Duitse groep waren al algemeen agent voor de Denen in Japan en China.

Binnen Rickmers Linie zal NPC vanaf 1 juli een afzonderlijke entiteit worden met kantoren in Kopenhagen en Bangkok. Rickmers Linie maakt deel uit van het maritieme imperium van de Duitse reder Bertram Rickmers, die onder andere een containervloot met een capaciteit van 370.000 teu bezit en uitchartert.