PSA haalt 12.000 euro op voor Kamiano in Antwerpen

Ook dit jaar steunt terminaluitbater PSA de voedselbedeling van Kamiano. Het bedrijf overhandigt niet alleen een cheque van 12.000 euro aan de organisatie, de PSA-medewerkers steken ook de handen uit de mouwen in het Kamiano-restaurant.

Ook dit jaar kon Kamiano rekenen op de steun van PSA Antwerp, MPET en ATS. Een maand lang gingen de medewerkers van de terminaluitbater iedere woensdagnamiddag voedsel bedelen bij Kamiano in de Kammenstraat in Antwerpen. Daarnaast overhandigde het management opnieuw een cheque ter waarde van 12.000 euro, genoeg voor het bekostigen van één maand aan warme maaltijden.

Restaurant

Kamiano maakt deel uit van de gemeenschap Sant’Egidio, die opkomt voor de armsten in eigen stad. Deze prachtige organisatie biedt via het 'Kamiano restaurant' meer dan duizend warme maaltijden per week aan al wie in nood is. Daarnaast staan de deuren van 'Kamiano Onthaal' iedere weekdag open voor acute opvang en begeleiding van mensen met complexe problematieken. Men kan hier terecht voor een ontbijt, een douche, medische verzorging of gerichte begeleiding. 

Kamiano is al jaren een vaste CSR (corporate social responsability)-partner van PSA Antwerp, MPET en ATS. Naast het bieden van vrijwilligerswerk voor voedselbedelingen en de jaarlijkse donatie, wordt op de kantoren en terminals van PSA, MPET en ATS ook elk jaar speelgoed ingezameld: van leesboeken tot kleurpotloden, Playmobil, knuffels en rugzakken. Al het ingezamelde speelgoed wordt in december door medewerkers ingepakt en omgetoverd tot mooie kerstcadeautjes. Rond de kerstperiode worden de pakjes uitgedeeld aan de kansarme kinderen van Kamiano.

Focus op kinderen in nood

Voor PSA, MPET en ATS is dergelijk vrijwilligerswerk een manier om als bedrijf een sociale rol te vervullen binnen de maatschappij. Sinds een aantal jaar ligt de focus op het helpen en steunen van kinderen en jongeren in precaire omstandigheden.

Michiel Leen