Port of Zeebrugge lanceert intermodale routeplanner

De Zeebrugse haven lanceert een zoekmachine voor het complete intermodale aanbod met zowel directe als indirecte verbindingen. Zeebrugge is pas de vijfde Europese zeehaven die de online tool gebruikt.

Als vijfde zeehaven in Europa lanceert Port of Zeebrugge de door het consultancybureau Ecorys ontwikkelde onafhankelijke, online zoekmachine ‘Intermodal Links’. Hiermee vinden havengebruikers de beste en snelste intermodale dienstverleners voor container- en ferry-/rorovervoer tussen meer dan 1.000 terminals in 50 landen. De planner bepaalt de optimale route uit ongeveer 16.000 directe terminalverbindingen die worden aangeboden door 150 intermodale spoorverleners (spoor, binnenvaart en short sea), inclusief transporttijden en frequenties van verbindingen.

Onmiddelijk duidelijkheid

“De zeehaven van Brugge is een druk logistiek platform waar import- en exportladingen elkaar constant kruisen. Om die vlotte goederenstromen te garanderen, worden de verbindingen voortdurend geoptimaliseerd. Via de intermodale routeplanner krijgen havengebruikers vanaf nu een onmiddellijk overzicht van de dienstregelingen van spoor, binnenvaart en shortseaoperators in Europa en een selectie van de beste intermodale verbindingen tussen twee locaties”, zeg Joachim Coens van havenbeheerder MBZ.

De intermodale routeplanner vind je op https://intermodal.portofzeebrugge.be.

Roel Jacobus