P&O Ferries laat truckchauffeurs niet langs de weg staan

P&O Ferries laat truckchauffeurs voortaan in Hull enkele uren vroeger inschepen zodat ze niet langs de weg moeten staan wachten. Die service behoort tot een uitbreiding van de comfortdiensten op de lijnen met Zeebrugge en Rotterdam-Europoort.

Roro-operator P&O Ferries verbeterde de voorzieningen voor truckchauffeurs aan boord van zijn gemengde vracht-passagiersschepen op de Noordzeeroutes. Voor de avondafvaarten in Hull mogen truckers vanaf 15.00 uur inschepen. Zolang er ruimte beschikbaar is, krijgen ze een privékajuit met badkamer toegewezen. Wie in Rotterdam-Europoort tijdig incheckt, kan een kajuit met venster krijgen. In het restaurant werd het menu vernieuwd en voor één pond is wifi beschikbaar.

In de schepen op de lijn tussen Zeebrugge en Hull is er een nieuwe tv-zone. Op de dienst tussen Hull en Rotterdam krijgen dagelijks de eerste zeven aangemelde truckers filmtickets en werd het ontspanningsaanbod aangevuld met gezelschapsspelletjes en darts. Er is zelfs een maandelijks dartscompetitie met prijzen in het leven geroepen. In Hull werd de lay-out van de terminal aangepast zodat trucks sneller de openbare weg bereiken.

Lounges zonder toeristen

P&O Ferries startte in de zomer van 2017 met de Commercial Drivers Club voor vrachtwagenchauffeurs op de Noordzeeroutes. Leden genieten in de terminals in Hull, Zeebrugge en Europoort van een tv-lounge, comfortabele stoelen, gratis frisdranken en eigen sanitair, apart van de toeristpassagiers. Het lidmaatschap is gratis en gaat samen met een digitale toegangskaart.

Roel Jacobus