Piraten kidnappen bemanningsleden van MSC-schip

Zes bemanningsleden van een MSC-schip zijn in West-Afrika gekidnapt door piraten, zo melden nieuwsbronnen. Het containerschip vaart in een dienst die ook Antwerpen aandoet.

Het jaar begint in mineur voor MSC. Naast het verlies van 270 containers door de ‘MSC Zoë’ op de Noordzee krijgt de tweede grootste containerrederij ter wereld nu ook af te rekenen met een ernstig voorval van piraterij in West-Afrika.

De ‘MSC Mandy’ is volgens website ‘Splash 247’ het slachtoffer geworden van een aanval door piraten voor de kust van Benin. Wat er precies gebeurde, is onduidelijk, maar volgens ‘Splash 247’ is het schip geënterd en zijn zes bemanningsleden gekidnapt. De website beroept zich op informatie van firma Ambrey Intelligence.

De ‘MSC Mandy’ vaart onder Panamese vlag en heeft een capaciteit van zo’n 3.000 teu. Het was volgens de beschikbare informatie vertrokken uit Togo en bevond zich bij het perse gaan voor anker ter hoogte van de Nigeriaanse haven Lagos.

MSC zet het containerschip in de Angola Express-dienst in. Die verbindt Noord-Europa met verschillende havens in West-Afrika, met mogelijke transhipment naar Angola. In Europa is Antwerpen de spil in die lijn. De 'MSC Mandy' is op de foto te zien aan de MPET-kaai aan het Deurganckdok.

Jean-Louis Vandevoorde