Opruiming containers ‘MSC Zoe’ kampt met slecht weer (+ video)

In Nederland komt de berging van de containers die de ‘MSC Zoe’ bij het jaarbegin verloor, maar heel traag op gang. Het slechte weer blijft voor vertragingen zorgen en de vooruitzichten zijn ook voor deze week niet bijzonder gunstig.

De eerste operaties stonden voor dit weekend gepland, maar het slechte weer zorgde voor nieuwe vertraging en de kans leek klein dat ze vandaag van start zouden kunnen gaan.

“We bekijken de situatie van dag tot dag en houden die nauwlettend in het oog”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “Als het enigszins kan, beginnen we met het bergen van de containers, maar het gaat om een complexe operatie en weer, wind en golfslag zitten momenteel niet mee. Wanneer we daadwerkelijk kunnen starten, valt nog even af te wachten. Het zal wel niet meer voor vandaag zijn.”

Berging

Voor het bergen van de overboord geslagen containers zet bergingsmaatschappij Ardent twee grote schepen in. Het gaat om de ‘Atlantic Tonjer’ en de ‘Geosund’. Die kwamen eind vorige week in IJmuiden aan.

De ‘Atlantic Tonjer’ kreeg surveyapparatuur aan boord geïnstalleerd én een grote kraan voor het opvissen van de containers, en vertrok daarna richting noorden, maar moest in Eemshaven gaan schuilen voor het slechte weer.

Een derde, kleinere eenheid, de ‘Friendship’, was al in het getroffen gebied. En een resem vaartuigen van marine en Rijkswaterstaat zorgen voor bijstand. Daarnaast werken diverse organisaties aan het opruimen en schoonmaken van de stranden en kustlijn.

Er doken ook beelden op van vissersvaartuigen die drijvende containers op sleeptouw namen, maar hoe vaak dat gebeurde, kan de woordvoerder van Rijkswaterstaat niet bevestigen. “Er dobberen nu geen containers meer rond”, voegde hij daar aan toe.

Balans

Rijkswaterstaat maakte gisteren opnieuw een tussentijdse balans op.

Van de 291 containers die de ‘MSC Zoe’ in zwaar weer verloor in de nacht van 1 op 2 januari, waren er 238 gelokaliseerd en 18 aangespoeld. Eén daarvan ligt op een Duits strand. Zeven containers waren al geborgen.

Het gros van de containers ligt op twee locaties in of langs de vaarroute die het reuzencontainerschip afkomstig uit het Portugese Sines langs de Nederlandse kust richting Duitsland volgde. Via sonar zijn op die route 220 ‘objecten’ gelokaliseerd. “Dat zijn naar alle waarschijnlijkheid containers. Het kan wel zo zijn dat twee gelokaliseerde objecten samen één container vormen”, verduidelijkte Rijkswaterstaat.

Samen met de kustwacht, de Nederlandse marine en de door MSC aangestelde bergingsmaatschappij wordt verder gezocht naar de nog missende containers.

Rijkswaterstaat herhaalde dat “hoe snel de berging van alle containers kan worden afgerond, afhankelijk is van onder meer de weersomstandigheden, scheepvaart, zicht onder water, getijde en ligging”.

Lashing

Vorige week rezen ook vragen rond het stuwageplan van het schip en het vastzetten van de containers aan boord. Niet alle stapels laadkisten waren van de nodige lashing voorzien, maken sommige bronnen uit beelden van het schip op.

Op beelden is te zien hoe groot de ravage aan boord van het schip is. De ‘MSC Zoe’ ligt in Bremerhaven te wachten tot alle onderzoeken rond het ongeval zijn afgerond.

Jean-Louis Vandevoorde