OOCL weer meest klokvaste containerrederij

Van de vijftien grootste containerrederijen hield OOCL zich in juli het best aan de vaarschema’s. Net als de maand voordien volgde de CMA CGM-dochter APL na OOCL op de tweede plaats in de rangschikking van Sea-Intelligence.

Volgens de Deense consultant Sea-Intelligence arriveerde 75,4% van alle containerschepen in juli op tijd in de haven van bestemming. APL behaalde een score van 81%, maar OOCL deed het voor de tweede maand op rij nog iets beter.

Het aantal vertraagde schepen verschilt sterk van vaargebied tot vaargebied. De rederijen voeren vorige maand het meest klokvast tussen Europa en India, waar slechts 9% van de schepen met vertraging arriveerden en dus 91% op tijd was. Het vaargebied met de meeste laattijdige aankomsten (44%) is de trade tussen Azië en Afrika.

Tussen de Far East en het Middellandse Zeegebied kon APL een betere score dan alliantiepartner OOCL behalen. Op die vaarroute arriveerden 94,4% van alle APL-schepen op de voorziene datum, terwijl het marktgemiddelde hier 80,9% bedroeg.

Stefan Verberckmoes