Ook CEO North Sea Port dankt medewerkers en vraagt zorg (+ video)

Met een videoboodschap meldt CEO Daan Schalck dat North Sea Port hard inzet op het veilig en operationeel houden van de haven. Hij vraagt aan de bedrijven om mondmaskers te doneren aan de hulpdiensten.

“'Together. Smarter.' Dat is de baseline van North Sea Port. Meer dan ooit is dit motto van toepassing in deze tijden van het coronavirus”, vertelt CEO Daan Schalck in een videoboodschap. Terwijl gisteren de havens van Antwerpen en Zeebrugge persberichten uitstuurden om bekend te maken dat ze operationeel blijven, koos North Sea Port voor een video op haar website. Die boodschap vindt sinds gisteravond haar weg doorheen de logaritmes via de sociale media. Maandag al had Flows bericht dat North Sea Port tot nader order volledig operationeel is.

“Vanuit onze crisiscel houden we de activiteiten in onze haven veilig én operationeel. De reeds geldende, strikte procedures inzake infectieziekten aan boord van schepen worden nog verder aangescherpt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het samenwerken van alle betrokken partners, bedrijven en dienstverleners is essentieel. Dit vergt enige creativiteit en zelfs moed. Waar nodig wil het havenbedrijf helpen. We danken alvast uitdrukkelijk iedereen om in deze bijzondere omstandigheden onze haven veilig en waar mogelijk operationeel te houden. Het zijn taaie tijden voor ons allemaal maar samen kunnen we dit aan. Zorg voor jezelf, je collega’s en de anderen.”

Beschermingsmateriaal inzamelen

Tegelijk doet North Sea Port een concrete oproep. In samenwerking met de werkgeversorganisaties Voka Oost-Vlaanderen en het Nederlandse PORTIZ, wordt aan de bedrijven gevraagd om beschermingsmateriaal te bezorgen aan de artsen en hulpverleners. “Veel bedrijven beschikken over voorraden mondmaskers en mogelijk ook andere middelen die op dit moment letterlijk van levensbelang zijn”, zegt Schalck.

Nu heel wat bedrijven intussen op een lager pitje draaien, kan er hopelijk materiaal gemist worden. Het gaat om onder meer FFP2- en FFP3-maskers, beschermpakken, veiligheidsbrillen, overschorten, plastic halterschorten, hygiënische handalcohol, handzeep en chirurgische mondmaskers. In het grensoverschrijdend havengebied zijn er twee inzamelpunten:

  1. Zeeland: Brandweerkazerne Nieuwdorp, Hertenweg 65, 4455 TK Nieuwdorp, tel. 0031 118 421 292 (24/7), levertijden van 8.30 uur tot 17.00 uur van maandag tot vrijdag.
  2. Gent: ziekenhuis Maria Middelares, Buitenring Sint-Denijs 30, B-9000 Gent Gate Z1, tel. 0032 9 246 94 00, levertijden van 6.00 uur tot 18.15 uur van maandag tot vrijdag.

 

Roel Jacobus