North Sea Port biedt gratis rondvaarten aan tijdens Gentse Feesten

Wie tijdens de Gentse Feesten naar de Arteveldestad afzakt, kan daar een maritiem luik aan toevoegen. North Sea Port organiseert tijdens die feestweek opnieuw gratis rondvaarten in de haven van Gent. Vooraf inschrijven is een must.

Het is een jaarlijkse traditie geworden: tijdens de Gentse Feesten vaart de ‘Jacob van Artevelde’ driemaal per dag uit om telkens negentig mensen de kans te bieden kennis te maken met de haven. In totaal kunnen zo 2.500 passagiers een tocht door het Vlaamse deel van North Sea Port maken. Tijdens de rondvaart van anderhalf uur geeft een gids uitleg over het havengebeuren.

De rondvaarten zijn gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Dat kan online of telefonisch via Gentinfo. Een plaats aan boord van het stadsjacht reserveren kan voor maximaal zes personen.

De Gentse Feesten vinden dit jaar plaats van zaterdag 20 tot en met 28 juli. Vertrekpunt van de rondvaarten is de Rigakaai, waar de ‘Jacob van Artevelde’ zijn vaste ligplaats naast het Bezoekerscentrum van North Sea Port heeft. De tocht brengt de passagiers tot aan het Kluizendok en terug.

Jean-Louis Vandevoorde