DP World start wekelijkse binnenvaartdienst Zwitserland-Antwerpen

De logistieke dienstverlener Swissterminal AG en terminaloperator DP World starten een wekelijkse binnenvaartdienst voor containers tussen Zwitserland en de havens van Antwerpen en Rotterdam. De nieuwe service treedt in werking op 1 januari 2021.

Het Zwitserse Swissterminal AG breidt zijn intermodale portefeuille fors uit. De nieuwe binnenvaartdienst zal op elke woensdag en zaterdag roteren tussen de Zwitserse Rijnhavens Basel-Kleinhüningen en Basel-Birsfelden, en verschillende diepzeeterminals in de havens van Antwerpen en Rotterdam. De geschatte transittijd op zowel de Antwerpse als Rotterdamse vaarroute is vijf dagen in beide richtingen.

De nieuwe service gaat van start met twee feederschepen, elk met een capaciteit van 96 teu. Het duo verbindt de Duitse hub Germersheim, die wordt geëxploiteerd door DP World, met de terminals in de Bovenrijnhavens. Vanuit de hub in Germersheim worden de goederen op de bestaande dienst van DP World verder geladen.

Betrouwbaar

Douanedienstverlener Gaston Schul zal instaan voor alle in- en uitklaringen in de havens van Antwerpen en Rotterdam. 

Roman Mayer, CEO van Swissterminal: "We zien een verhoogde vraag naar betrouwbare verbindingen van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen. Door binnenvaartdiensten in te zetten, bieden we onze klanten extra flexibiliteit en veerkracht in de supplychain. Dat is van cruciaal belang gebleken in deze tijden van crisis. Dat zal ook in de toekomst zo blijven."

Dochterbedrijf van Swissterminal, spooroperator Schweizerzug, biedt al spoorvervoer aan van en naar de haven van Antwerpen

Julie Desmet