Nieuwe Baltic-Beneluxdienst van X-Press naar Europa Terminal

X-Press Feeders heeft het schip ‘Fenja’ van 822 teu gehuurd voor de eerste afvaart van de nieuwe Baltic Benelux Xpress Service (BBX) naar Riga. Op vraag van de Japanse rederij ONE zal die dienst ook op PSA’s Europa Terminal behandeld worden.

De BBX-dienst is een nieuwe shortseadienst van X-Press Feeders, waarop Ocean Network Express (ONE) een allocatie krijgt. ONE zal de dienst verkopen onder de naam Belgium Baltic Express. Volgens de jongste vaarschema’s zullen de twee schepen uit de nieuwe feederdienst zowel bij Antwerp Gateway (DP World, Kaai 1700) als de Europa Terminal (PSA, Kaai 869) afmeren.

De start van de BBX-dienst laat X-Press Feeders toe om de aanloop van Riga te schrappen uit de rotatie van de BRX-dienst, die Rotterdam en Antwerpen met Sint-Petersburg verbindt.

De feedermaatschappij had vroeger al een rechtstreekse verbinding tussen beide Beneluxhavens en Riga met de Iberia Baltic X-Press of IBX-dienst. In april werd die dienst omwille van tegenvallende ladingvolumes beperkt tot een shuttle tussen Rotterdam, Leixoes en Vigo. De laatste afvaart dateert intussen al van begin juni.

Stefan Verberckmoes