Nieuwe agent in Benelux voor Linea Messina

De Italiaanse rederij Ignazio Messina & Co heeft een nieuwe agent in de Benelux gekozen. De vorige, ACSA, werd begin dit jaar geïntegreerd binnen ...

Vanaf deze maand is de Rotterdamse cargadoor Hudig & Veder Shipping de lijnagent voor Messina in zowel Nederland en België. Die activiteiten zullen vanuit Rhoon (bij Rotterdam) aangestuurd worden, maar Hudig & Veder beschikt ook over een filiaal in Gent.

De nieuwe Italiaanse principaal zet grote conro-schepen in vanuit het Middellandse Zeegebied voor de bediening van bestemmingen in het Midden-Oosten (inclusief Iran), India/Pakistan, Afrika en de Eastmed. De rederij mikt uiteraard op rollende lading, maar ook op project cargo en containers.

Grimaldi

In Noord-Europa wordt eveneens lading geaccepteerd in Antwerpen, Cork, Bristol en Southampton. Die gaat dan mee aan boord van roro-schepen van Grimaldi tot Salerno, waar Messina zijn hub heeft.

De Italiaanse carrier die commercieel actief is onder de naam Linea Messina, heeft tussen eind 2013 en 2014 een tijdje zelf Antwerpen rechtstreeks aangelopen, maar die verbinding werd uiteindelijk gestaakt omdat de ingezette conro’s de sloopgerechtigde leeftijd hadden bereikt.

Conti7

De toenmalige agent voor de Benelux was de Antwerpse firma ACSA NV, waarvan de activiteiten per 1 januari overgeheveld werden naar Kennedy & Hunter NV, een ander bedrijf uit de Conti7 Group. Daar is men niet rouwig om het feit dat Messina een andere agent heeft gekozen. De vertegenwoordiging van deze principaal vergde immers veel werk, maar bracht eigenlijk weinig op.

Met Hudig & Veder kiest de rederij uit Genua voor een ruim 220 jarig familiebedrijf. De Rotterdamse scheepvaartonderneming werd in 1795 opgericht en zegt een totaalpakket aan logistieke diensten aan te bieden, waaronder shipping, expeditie, opslag, chartering en douanezaken. De groep beschikt ook over een eigen vloot schepen van 2.200 tot 8.000 dwt en bulkopslagfaciliteiten.