Negende Far East loop voor Evergreen

Evergreen biedt voortaan negen wekelijkse diensten tussen het Verre Oosten en Noord-Europa aan. Vanaf vandaag kan de Taiwanese rederij containers laden op de FAL1 Service van CMA CGM.

Na de frequentieverhoging bij CMA CGM is het nu de beurt aan Evergreen om nog extra afvaartmogelijkheden te bieden tussen de Far East en Noord-Europa. De rederij heeft al zes diensten als lid van de CKYHE Alliance en had al allocaties op de FAL3 en AEC1 Services van Ocean Three, de alliantie van CMA CGM, China Shipping en UASC.

Daar komen nu dus ook slots op de FAL1 van Ocean Three bij. De eerste afvaart waarop de Taiwanese rederij ruimte krijgt, is die van de ‘CMA CGM Amerigo Vespucci’ (13.830 teu), die vandaag in Ningbo begint te laden.

Zeebrugge

De andere Aziatische aanloophavens zijn Shanghai, Xiamen, Hongkong, Chiwan, Yantian en Port Kelang. Daar wordt geladen voor Tanger, Southampton, Hamburg, Rotterdam, Zeebrugge en Le Havre. De eerste eastbound afvaart uit Zeebrugge wordt met hetzelfde schip geboden op 2 juni. Evergreen krijgt geen laadrechten voor de havens Marsaxlokk en Khor Fakkan, die op de terugreis van Le Havre naar Ningbo bediend worden.

Recordschepen

De wekelijkse FAL1 Service wordt verzekerd door elf schepen van CMA CGM. Het is in deze dienst dat de rederij uit Marseille haar nieuwste recordschepen inzet. Na de 'CMA CGM Kerguelen' vervoegt ook het zusterschip 'CMA CGM Georg Forster' (17.722 teu) de dienst in de eerste week van juni.

Op de FAL1 Service die overigens ook onder die naam door Evergreen verkocht zal worden, had ook CKYHE-partner Cosco al een allocatie. Flows meldde vorige maand al dat ook Hanjin Shipping vanaf vandaag slots op de FAL1 krijgt, waardoor ook dat Zuid-Koreaanse lid van de CKYHE Alliance nu negen diensten op dit vaargebied heeft.