Meeste carriers verdienen weer aan containervervoer

Cosco, China Shipping, APL en de drie grote Japanse rederijen hebben kwartaalresultaten bekendgemaakt. MOL hield als enige nog een verlies over aan zijn lijndiensten.

Het derde kwartaal is doorgaans het beste in de lijnvaart omdat daarin het piekseizoen van de Aziatische export valt. Dat vijf van de zes Aziatische rederijen tussen juli en september winstgevend waren, heeft in een aantal gevallen echter vooral te maken met eenmalige inkomsten.

De Chinese rederij Cosco dankt de winst van 263 miljoen dollar bijvoorbeeld aan een tussenkomst van 247 miljoen dollar van de overhead, die premies uitkeerde voor de sloop van oudere schepen. Cosco Container Lines verkocht dit jaar al achttien eenheden van 500 tot 4.200 teu voor verschroting. Ondanks het positieve kwartaalcijfer blijft het gecumuleerde resultaat voor de eerste negen maanden van dit jaar negatief (-106 miljoen dollar).

China Shipping Container Lines genoot in mindere mate ook van slooppremies, maar dankt de nettowinst van 33 miljoen dollar uit het derde kwartaal toch vooral aan de verkoop van zijn aandeel in China Shipping Terminal Development aan een ander bedrijf uit de groep.

APL

Bij APL bleef de bedrijfswinst in het voorbije kwartaal beperkt tot 6 miljoen dollar. Daardoor wordt het gecumuleerde verlies voor dit jaar beperkt tot 106 miljoen dollar. De containerrederij uit Singapore blijft zijn capaciteit inkrimpen en vervoerde dan ook 3% minder lading aan een gemiddeld tarief dat 1% lager lag dan vorig jaar. De enige manier voor de rederij om geen verlies te maken is verder te snijden in de kosten. De congestie in Los Angeles en Long Beach zadelt de rederij wel weer met extra kosten op.

Ondanks de bescheiden winst van APL leed het moederbedrijf NOL een verlies van 23 miljoen dollar als gevolg van financieringskosten. Na negen maanden bedraagt het nettoverlies bij NOL nu al 175 miljoen dollar. Het wordt het derde jaar op rij met een negatief resultaat.

Japanse carriers

Van de drie grote Japanse carriers was “K” Line als kleinste de meest rendabele in het voorbije kwartaal met een winst van 70 miljoen dollar voor de containerdivisie. De rederij profiteerde van hogere tarieven in de Far East trade en vervoerde 8% meer lading tussen Azië, Europa en Noord-Amerika.

MOL die de grootste containervloot van de drie heeft, leed een verlies van 35 miljoen dollar op zijn lijnvaartactiviteiten. Die hadden te lijden onder een zwakke import in China en andere Aziatische landen, en werd ook getroffen door de vermindering van het ladingaanbod tussen de Far East en Latijns Amerika.

NYK maakte in het derde kwartaal (dat voor de Japanners het tweede van het gebroken boekhoudkundig jaar is, red.) een winst van 49 miljoen dollar met zijn lijndiensten. Die verbetering ten opzichte van vorig jaar heeft volgens de rederij te maken met gestage groei van de containervolumes, de koers van de yen, een daling van de bunkerkosten en extra inkomsten uit de verkoop van activa.

Wanneer ook de resultaten van de bulk- en andere divisies meegeteld worden, eindigt “K” Line het eerste halfjaar (april tot september) met een winst van 186 miljoen dollar (+43,7%). Bij MOL viel de winst met bijna de helft terug naar 101 miljoen dollar. Bij NYK lag het positieve resultaat van 176 miljoen dollar in lijn met dat van vorig jaar.