Medewerkers 5de Havendok doneren 40 tablets aan ziekenhuisgroep ZNA

De havenarbeiders bij goederenbehandelaar 5de Havendok beslisten een deel van hun coronapremie te doneren in de strijd tegen het virus. De rest van het bedrijf springt mee op de kar. Vanmiddag doneerde het bedrijf 40 tablets aan ziekenhuisgroep ZNA.

Yves Lambrecht, havenarbeider bij 5de Havendok, lanceerde het idee: een deel van de premie die de havenarbeiders ontvangen voor het werk in coronatijden, doneren aan een goed doel. "Het plan kon rekenen op enthousiasme van de medewerkers. Niet alleen bij de havenarbeiders, maar ook bij de medewerkers op kantoor", zegt hij. De inzameling onder het personeel leverde op een week tijd 1.000 euro op, het bedrijf zelf verdubbelde dat bedrag tot 2.000. Bleef de vraag welke bestemming dat geld moest krijgen. 

"Slachtoffers die in het ziekenhuis liggen, kunnen vaak zelfs geen afscheid meer nemen van hun naasten, of ze kunnen door de schaarste aan tablets amper enkele minuten met hun familie praten", zegt Lambrecht. "Door tablets te schenken, hopen we die nood te lenigen. Na de coronacrisis kunnen de tablets wellicht ook voor andere doeleinden worden ingezet in het ziekenhuis. Met deze actie willen we als havenarbeiders onze dankbaarheid tonen."

Een eerste lading van veertig tablets wordt geschonken aan de ziekenhuisgroep ZNA. In de toekomst wil het bedrijf gelijkaardige schenkingen doen aan de ziekenhuisgroepen AZ Monica en AZ Klina. 

Michiel Leen