Maritieme lounge op Bosuil gaat zaterdag open

Onder impuls van RAFC Antwerp en Peter Huybrechts van Titan Cargo zijn er veertig zitjes gekomen in een exclusieve maritieme businessclub. Bij elke thuismatch kan er genetwerkt worden.

“Samen met acht andere bedrijven uit de brede maritieme sector willen wij hier klanten ontvangen én onderling laten netwerken in een zeer professionele zakelijke setting met een unieke beleving", klinkt het bij initiatiefnemer Peter Huybrechts (links op de foto). Bij de eerste thuismatch van Antwerp wordt de ‘Titan Club’ officieel geopend. “Schepen van Sport Ludo Van Campenhout zal het lintje doorknippen. Deze lounge heeft bewust niet de naam van ons bedrijf, want we willen een echte maritieme lounge zijn. We kozen dus voor een ander logo en een eigen huisstijl.”

Eer

Titan Cargo is als expeditiebedrijf wel de initiatiefnemer. “We zijn hier geleidelijk aan ingerold”, vertelt Huybrechts. “Met de intrede van Patrick De Cuyper zijn wij ingestapt als relatief kleine sponsor. Met de groei naar 1A en de openlijke participatie van Ghelamco, groeide ons vertrouwen en zagen we ook de return van de investering. We tekenden in voor een lounge voor ons bedrijf met twaalf seats. Tot het management van Antwerp met het voorstel van een maritieme lounge op de proppen kwam. Dat ik zo ongeveer carte blanche kreeg om dit in te vullen, is echt een eer.”

Beleving

“Wij vonden dat met de huidige ontwikkelingen bij de club, de belangrijke maritieme cluster in Antwerpen beter moest betrokken worden”, zegt Dimitri Huygen van RAFC (centraal op de foto). “Daarom hebben we Peter daarop aangesproken. Met de fonkelnieuwe tribune, de professionele omkadering en de sterke beleving rond deze club, willen we de belangrijkste economische sector in Antwerpen beter aanspreken.”

Visie

Peter Huybrechts ging de uitdaging aan en zocht partners voor het verhaal. “Ik contacteerde bedrijven die geen rechtstreekse concurrenten van elkaar zijn. Uiteindelijk zijn acht partners ingestapt. Zij hebben gemiddeld vijf seats per wedstrijd. De doelstelling is dubbel. Elk bedrijf biedt een interessante incentive aan de eigen klanten of medewerkers. En daarenboven een unieke netwerkgelegenheid met sectorgenoten. Dat alles in een professioneel kader met uitstekende catering en een onvergetelijke sfeer. Een aantal partners blijven toch liever onder de radar. Maar bedrijven zoals Itact, The Agency, Transport Robbyns, MTD en Haeger&Schmidt zijn helemaal mee in die visie.”

Delicaat

Investeren in voetbal is in Antwerpen sinds mensenheugenis een delicate kwestie. Een voorkeur ‘outen’ is niet evident. “Dan moet je ook vragen of een voorkeur voor basket, voetbal en volley ook niet delicaat is”, countert Nicolas Stas van Antwerp (rechts op de foto) gevat. “Wij zijn een moderne club met sport, catering en beleving op het allerhoogste niveau. Daar voor kiezen is een zakelijke keuze die sportieve grenzen overschrijdt.”

Brugge

De nieuwe loungeclub biedt veertig plaatsen. Eten en drinken kan in de lounge. De zitjes zijn comfortabele zitjes in de hoofdtribune. “Business meets pleasure”, stelt initiatiefnemer Peter Huybrechts. "In de maritieme sector is de combinatie van vertier en zaken doen al sinds eeuwen een fundamenteel gegeven. Wat wij doen is professioneel en modern verder bouwen op die historiek. Dat overstijgt het al dan niet supporteren. Bij een match tegen Club Brugge nodigen wij West-Vlaamse klanten uit. Die sportieve rivaliteit is net fijn. Het gaat om beleving.”

Bart Timperman