Maersk Line start extra dienst naar West-Afrika

De Deense rederij Maersk Line en Safmarine hebben een achtste dienst opgestart die de hubs van Algeciras en Tanger met West-Afrika verbindt.

De eerste afvaart van deze nieuwe WAF3 Service vond eerder deze maand plaats met de gecharterde ‘Atlantic Voyager’ van 2.546 teu. In de nieuwe wekelijkse lijndienst worden vijf schepen met een capaciteit van ongeveer 2.500 teu ingeschakeld.

De WAF3 bedient achtereenvolgens de havens van Abidjan, Lomé, Cotonou en keert vervolgens via Nouakchott naar Tanger en Algeciras terug, waar aansluiting is met heel wat andere deepsea diensten naar o.a. Noord-Europa.

Weglaten

De vier West-Afrikaanse bestemmingen uit de WAF3 werden al eerder aangeboden. De start van een bijkomende dienst laat toe om die aanlopen uit andere WAF loops weg te laten. Zo verdwijnt Lomé uit het vaarschema de WAF5, Cotonou uit de WAF13 en gaat de WAF6 voortaan alleen nog northbound naar Abidjan.

Met de vijf schepen uit de WAF3 erbij zetten Maersk Line en Safmarine nu in totaal 39 schepen met een capaciteit van 1.300 tot 4.300 teu in op West- en Centraal-Afrika.

Behalve de start van de nieuwe loop hebben de Denen ook nog een derde schip toegevoegd aan de vloot van de WAF9 Service die onder andere op de bediening van de Kaapverdische Eilanden gericht is. De inzet van het extra schip betekent dat Maersk nu met deze dienst om de twee weken een afvaart kan bieden vanuit Tanger, Lissabon, Leixoes en Algeciras naar Mindelo, Praia en Bissau.