'Lean & Green'-award voor Embassy Freight Services

Embassy Freight Services NV mag als vierde Antwerpse expediteur een 'Lean & Green'-ward op zijn naam zetten. Expediteursvereniging VEA hoopt ook in 2018 haar leden warm te maken voor zo'n intensief verduurzamingstraject.

Embassy mag vanaf nu het label 'Lean & Green' voeren, als vierde Antwerpse expediteur. Eerder haalden ook Ahlers, JAS Forwarding en Gosselin het label.Stephan De Pauw, managing director van Embassy Freight Services Europe N.V. merkt op dat deze eervolle vermelding geldt als een eerste stap naar een zich wijzigende en meer duurzame denkwijze en dat het onderhouden en verder ontwikkelen hiervan de komende jaren nog vele inspanningen zal vergen. Een dergelijk engagement geeft volgens hem aan dat ook de kmo-sector in staat is hiervan een beleidspunt te maken, naast de ‘modal shift’ naar een meer omvattende ‘mental shift’.

Nieuwe lichting

VEA is intussen druk op zoek naar nieuwe leden die werk willen maken van de vergroening en verduurzaming van hun werkwijze. Daartoe riep de sectorvereniging bij haar recentste congres in november al op, en voorzitter Olivier Schoenmaeckers herhaalt de oproep nu nogmaals. "Lean & Green moet op termijn zoiets woorden als de AEO-certificatie voor de douane: een kwaliteitslabel dat zowat al onze leden voeren. We willen graag op de korte termijn een achttal bedrijven warm maken om binnenkort in een Lean - traject te stappen". 

De 'Lean & Green'-bedrijven die het afgelopen jaar het label in de wacht sleepten, worden op 6 februari gehuldigd op de Beneluxraad. 

Michiel Leen