Kuehne+Nagel showt nieuwe applicaties op TPM (+ video)

Onder de naam Sea Explorer presenteert Kuehne+Nagel een gloednieuw onlineportaal waarop klanten een rijkdom aan informatie kunnen raadplegen. En met 'KN ESP' brengen ze een samenwerkingsplatform uit om de supplychain te beheren.

De jaarlijkse conferentie TPM in Long Beach loopt bijna ten einde. Kuehne+Nagel stelt daar twee nieuwe producten voor. Specifiek voor lijnvaart brengen ze de applicatie Sea Explorer uit. Dit onlinedashboard geeft het meest uitvoerige virtuele overzicht van hun directe diensten tot nu toe.

De informatie op Sea Explorer wordt voortdurend geüpdatet en biedt volgens het bedrijf betrouwbare en waardevolle inzichten. Met behulp van Sea Explorer zou de klant de best geïnformeerde beslissing kunnen maken om containers te verschepen.

Slimme scores

In essentie dient Sea Explorer als hulpmiddel om statistische gegevens te bekomen over de aangeboden vaarroutes. Een van die gegevens is bijvoorbeeld de uitstoot. Die krijgt een score in de vorm van een letter. Kuehne+Nagel wil op deze manier klanten aanmoedigen om hun ecologische voetafdruk te verminderen.

Een andere opmerkelijke score is de ‘dynamic schedule reliability index’ of DRI, die aangeeft hoe stipt er wordt gevaren op een bepaald traject. Volgens Kuehne+Nagel komen ongeveer 75% van de schepen op tijd aan. Dankzij de index kan de klant beter inschatten wanneer er vertragingen moeten worden ingecalculeerd.

Samenwerkingsplatform

Met de tweede nieuwe applicatie KN ESP wil Kuehne+Nagel de verschillende betrokken partijen in de supplychain toegang geven tot een gezamenlijk beheer ervan. Klanten, leveranciers, kopers en verkopers worden met elkaar in contact gebracht binnen een online omgeving.

Bestuurslid Otto Schacht beschrijft het platform als volgt: “KN ESP’s unieke eigenschappen maken het tot een gesynchroniseerd en transparant samenwerkingsplatform dat communicatiestoornissen elimineert, ongeacht hoeveel spelers of systemen er deel van uitmaken.”

Hier ziet u een video over Sea Explorer:

Sven Goyvaerts