Kin Wing Cheung nieuwe voorzitter ASV: The Next Generation

ASV: The Next Generation vernieuwt haar kernteam. De jonge scheepsagenten worden voortaan aangevoerd door Kin Wing Cheung, manager Customer Service Export bij Cosco. Ook voor de andere bestuursfuncties ontdekken we enkele bekende gezichten.

Een vernieuwd kernteam geeft de komende twee jaar leiding aan ASV: The Next Generation (TNG). Voorzitter Dieter Devis geeft de fakkel door aan Kin Wing Cheung. Die maakt al van bij de opstart deel uit van de vereniging en is op zijn 31e enthousiast om het werk van zijn voorgangers voort te zetten. "Sinds het prille begin van ASV TNG ben ik actief lid in de werkgroep ‘Social Media and Digitalisation’. Ik was verantwoordelijk voor onze #asvtng Instagramaccount en reikte kwalitatieve data aan voor de diverse platformen. Het is uiteraard mijn ambitie om met ASV TNG een gevestigde waarde te zijn én te blijven binnen de Antwerpse havengemeenschap maar ook ver daarbuiten. Zeker nu we allen in een boeiende dynamische wereld leven waarin de maritieme industrie een digitale transformatie ondergaat", laat hij optekenen. 

Doorstroming 

"We moeten het beroep scheepsagent verder blijven promoten. Zo kunnen jongeren – die de maritieme wereld over de bedrijfsgrenzen heen willen ontdekken en die zich samen met het nieuwe kernteam willen profileren als de volgende generatie – de weg blijven vinden naar ASV TNG. Op die manier zorgen we voor de nodige continuïteit wat betreft in- en doorstroming van enthousiaste young professionals."

"De sector digitaliseert snel", voegt hij er in een reactie aan Flows aan toe. "We willen het belang van de jonge scheepsagent in die snel evoluerende sector in de verf zetten. Kom uit je cocon, profileer je als een volgende generatie."

Evenementen zitten er voorlopig niet in, maar Kin Wing Cheung is vastbesloten om de awareness rond het sterke gemeenschapsgevoel in de sector te behouden.

Bekende gezichten

In het vernieuwde kernteam vinden we ook Jasper Geerts terug. De Supply Chain Manager Europe bij (ICL) neemt de functie van ondervoorzitter waar. Marko Vukoje (Vopak Agencies Antwerpen) wordt penningmeester. Mathias Somers (COSCO Shipping Lines) gaat voor een tweede termijn als secretaris en communicatieverantwoordelijke. 

Tevreden 

Oud-voorzitter Devis (Grimaldi) geeft met een tevreden gevoel de fakkel door. "Het team is een mooie afwisseling van ervaren en nieuwe gezichten. Kin Wing is van bij het begin bij de vereniging betrokken, Jasper is een 'new kid on the block', die ervaring heeft als covoorzitter van de werkgroep Scholen en Promotie. Mathias begint aan een tweede termijn in zijn functie, Marko is een nieuw gezicht in het kernteam. Hij werkt voor Vopak, een ander type bedrijf dan de containerrederijen waar de anderen voor werken."

Heeft Devis nog advies voor zijn opvolger? "Probeer niet aan micromanagement te doen. De werkgroepen functioneren perfect, als voorzitter moet je vooral opvolgen en steunen."

Michiel Leen