Jongste zoon van Chang Yung-fa verlaat Evergreen

Er lijkt een einde te komen aan de broedertwist bij de Taiwanese Evergreen Group. De jongste zoon van wijlen voorzitter Chang Yung-fa wil zijn aandelen verkopen en zelf een bedrijf opstarten.

De op 20 januari overleden Chang Yung-fa heeft vier zonen uit twee huwelijken. Toen de enige zoon uit zijn tweede huwelijk bekendmaakte dat zijn vader hem bij testament als nieuwe voorzitter van de Evergreen Group had aangeduid, reageerden de drie oudere broers uit het eerste huwelijk onmiddellijk door de functie van voorzitter te schrappen.

De drie beschikken samen over een meerderheid en voerden intussen nog andere veranderingen door. Zo is hun halfbroer Chang Kuo-wei sinds vorige week geen bestuurder meer bij de rederij Evergreen Marine Corporation, waar zijn zitje werd overgenomen door Hsieh Huey-chuan.

Ook zijn functie als topman van de Evergreen-dochter EVA Air werd hem afgenomen, waarbij hij wel het voorstel kreeg om als piloot voor de luchtvaartmaatschappij te blijven vliegen. Volgens zijn advocaat heeft Chang Kuo-wei daarop besloten om de Evergreen Group te verlaten. Met de opbrengst van de verkoop van zijn aandelen wil hij zelf een onderneming opstarten, wat mogelijk ook een luchtvaartmaatschappij zal zijn.

Lees ook: 23/02/16  Ruzie over voorzitterschap bij Evergreen