Jens Ismar vervoegt directiecomité Exmar

Jens Ismar is de nieuwe executive director shipping bij de Belgische rederij Exmar. De Noor heeft jarenlange ervaring in de scheepvaart en keert bij Exmar terug naar zijn roots in de gastankerwereld.

Jens Ismar vervoegde recent het directiecomité van Exmar en neemt er de functie op van executive director shipping. Voorheen was hij tien jaar CEO bij Western Bulk, een Noorse rederij met een vloot van ongeveer honderd schepen vooral gericht op het Handymax-segment (bulkcarriers tot 200 meter). Voorheen was hij bestuurder bij BW Gas, een rederij gespecialiseerd in gastransport en beheer van lpg- en lng-schepen.

Redersvereniging

Ismar heeft meer dan 25 jaar ervaring in de olie- en gasindustrie en bekleedde er verschillende functies. Hij begon zijn carrière als assistant makelaar bij Inge Steensland, waarna hij gedurende twee jaar in New York als manager van de afdeling scheepvaart bij G.D.O. Industrie werkte. In de periode 1984 tot 2001 bekleede hij verschillende functies binnen Stemoco Shipping/Lorentzen & Stemoco, waar hij gedelegeerd bestuurder werd vanaf 1997. Ismar behaalde een business degree aan de Lund University in Zweden. 

Michiel Leen