Havenbedrijf kiest voor samenwerking met Koreaanse handelsvereniging

Het Havenbedrijf Antwerpen ondertekende een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met 'de Korea International Trade Association', een handelsvereniging van wel 77.000 bedrijven. De overeenkomst moet voor extra trafiek naar Antwerpen zorgen.

Antwerpen hoopt met de overeenkomst meer trafiek uit Korea te kunnen aantrekken. Ook de Koreaanse organisatie ziet voor Antwerpen een rol als toegangspoort naar Europa voor Koeraanse goederen. “In 2015 ging er 77.000 teu naar Antwerpen. De handel tussen België en Korea moet verhoogd worden en de Antwerpse haven moet daarin een rol spelen”, stelde Mr. Jungsoo KIM, executive managing director van KITA, tijdens het contact met de stadsmissie. Hij ondertekende samen met Jacques Vandermeiren de overeenkomst die vooral focust op de promotie van het logistieke netwerk in Antwerpen en de uitwisseling van informatie.

De ondertekening van de overeenkomst werd gevolgd door een seminarie waarop de Koreaanse toehoorders een toelichting kregen van Luc Arnouts, Chief Commercial Officer van het Havenbedrijf, over de troeven van Antwerpen.

Bart Timperman