Havenbedrijf Antwerpen opnieuw in zee met Descartes

Communicatiedienst Descartes staat ook in de volgende jaren in voor de elektronische communicatie in de Antwerpse haven. Het bedrijf haalde een tender van het Havenbedrijf binnen.

Port of Antwerp kiest opnieuw voor het Descartes Global Network voor elektronische communicatiediensten. Het platform, dat bedrijven in de Antwerpse haven helpt om goederen sneller te verschepen, zet daarmee in de eerste plaats zijn bestaande activiteiten voort. Descartes ondersteunt de uitwisseling van elektronische data en documenten tussen havenautoriteiten, vrachtvervoerders, verladers, zeevervoerders, expediteurs, terminaloperatoren en andere gerelateerde bedrijven en overheidsinstellingen.

Samenwerking 

“We zijn vereerd dat we de 'Port of Antwerp' mogen blijven helpen om de elektronische uitwisseling van data tussen bedrijven en autoriteiten te vereenvoudigen, en dat we de bedrijven in de havencommunity mogen ondersteunen met transparantie en efficiency in de supplychain”, zegt Roy van Aalst, vicepresident Sales Benelux bij Descartes. De grootste troef van het systeem is volgens van Aalst de mogelijkheid die het biedt om handelsorganisaties te doen samenwerken.

Descartes geldt als grootste speler in zijn business en biedt naast multimodale uitwisseling van elektronische gegevens ook webtoepassingen voor de aangifte van gevaarlijke goederen bij het Havenbedrijf en voor het doorsturen van de aangifte naar de douane. 

Michiel Leen