Hanjin start negende dienst tussen Far East en Noord-Europa

De Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping voegt een negende loop toe aan zijn aanbod tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Die extra dienst is de FAL1 Service van CMA CGM.

Hanjin biedt als lid van de CKYHE Alliance al zes wekelijkse diensten op het vaargebied. Daarnaast heeft de rederij ook een allocatie op de AEX7/AEC8- en AEX1/AEC1-diensten die China Shipping en UASC in het kader van de Ocean Three Alliance onderhouden.

De Zuid-Koreanen hebben altijd goede banden met UASC onderhouden. Die Arabische carrier vormde in 1997 samen met DSR-Senator en Cho Yang Line de United Alliance. DSR-Senator kwam vervolgens onder de controle van Hanjin en na het faillissement van Cho Yang in 2001 werd de United Alliance ontbonden. Hanjin en UASC zijn desondanks op sommige routes blijven samenwerken.

Via Ocean Three zal Hanjin nu ook containers kunnen boeken op de FAL1 Service waarvoor CMA CGM alle schepen levert. De eerste afvaart waarop Hanjin lading kan boeken wordt die van de ‘CMA CGM Amerigo Vespucci’ op 23 april uit Ningbo.