G6 Alliance blijft Loop 4 naar Antwerpen sturen

De schepen die de negen volgende afvaarten van Loop 4 vanuit het Verre Oosten naar Noord-Europa zullen bieden, krijgen er allemaal Antwerpen als extra aanloophaven bij.

De extra call moet voor de Scheldehaven het verlies van Loop 6 compenseren, die voor een periode van ruim twee maanden tijdelijk gestaakt wordt.

Om zoveel mogelijk havencombinaties te kunnen blijven aanbieden, passen APL, Hapag-Lloyd, Hyundai Merchant Marine, MOL, NYK en OOCL de rotaties van andere diensten aan. Dat gebeurde eerder al voor de ‘NYK Blue Jay’ en ‘NYK Hermes’ uit Loop 4, die de eerste twee zijn om een bijkomende aanloop in Antwerpen te verrichten.

Negen weken

De tijdelijke rotatie van Loop 4 wordt nu: Ningbo, Shanghai, Xiamen (extra), Shekou (extra), Hongkong (extra), Yantian, Singapore, Colombo (extra), Southampton, Antwerpen (extra), Hamburg, Rotterdam, Jeddah, Jebel Ali (extra), Singapore, Hongkong en opnieuw Ningbo.

De komende negen weken wordt ook het vaarschema van Loop 5 aangepast. Die dienst krijgt er extra haltes in Kaohsiung (westbound), Le Havre en Shekou (eastbound) bij. In beide diensten worden schepen met een capaciteit van 13.092 tot 14.000 teu ingezet.

De eerstvolgende schepen die deze uitgebreide rotatie zullen volgen, zijn de ‘Hyundai Pride’ die op 12 maart in Ningbo aan een nieuwe rondreis voor Loop 4 zal beginnen, en de ‘Hyundai Ambition’ (foto) op zaterdag 5 maart uit Kwangyang voor Loop 5.

De G6 Alliance houdt nu tijdelijk vier wekelijkse diensten tussen de Far East en Noord-Europa over (Loops 1, 4, 5 en 7), waarvan de eerste hoofdzakelijk op de bediening van Japan gericht is.