Functie 'dokmeester' verdwijnt in haven Antwerpen

Het Havenbedrijf Antwerpen splitst de functie van de huidige dokmeesters op in twee aparte functies: Port Planners en Port Authority Officers. Op die manier ontstaat een duidelijk onderscheid tussen de planning en de ordehandhaving binnen de haven.

Havenbedrijf Antwerpen denkt al langer na over een hervorming van de scheepvaartplanning en -begeleiding. Binnenkort wordt op het terrein duidelijk wat die hervorming inhoudt. De functie van 'dokmeester' verdwijnt en wordt vervangen door twee functies met elk een eigen specificiteit. 

Port Planners

Port Planners en Port Authority Officers nemen vanaf 19 augustus de functies van de dokmeester over. Port Planners zorgen vanaf dan voor het ligplaatsbeheer. Zij zorgen voor een veilige en vlotte planning en afwikkeling van ligplaatsen. Ze houden daarbij zo goed mogelijk rekening met de haven, de havenfaciliteiten en de havengebruikers.

Port Authority Officers

Handhaving & Toezicht wordt de opdracht van de Port Authority Officers onder leiding van de Port Authority Supervisor. Port Authority Officers staan in voor specifieke controletaken in het kader van toezicht en handhaving in het havengebied. Ze zijn actief op het water en op het land, en werken samen met hulpverleners bij incidenten.

Havenbedrijf Antwerpen deelt ook de nieuwe coördinaten mee:

- voor Handhaving & Toezicht:
via telefoon 03 229 67 33 of VHF 63

- voor toelatingen:
via telefoon tussen 8.30 uur en 16.00 uur: 03 229 68 00; buiten die uren: 03 229 67 33;
via mail 24/7: toelatingen.hkd@portofantwerp.com

- voor Ligplaatsbeheer:
via telefoon 03 229 71 69 of VHF 63

Voor het doorsturen van ligplaatsplanningen: DKM_LO@portofantwerp.com en DKM_RO@portofantwerp.com

Een actuele lijst met de belangrijkste contactpersonen vindt u hier

Michiel Leen