Britse beleggersgroep toont vertrouwen in Antwerpse Euronav

Het Britse beleggingsfonds Marshall Wace heeft meer dan 5% van de aandelen van Euronav verworven. Ondanks de forse verliezen op de beurzen tijdens de coronacrisis, wordt er nog volop geïnvesteerd in de Antwerpse tankerrederij.

Marshall Wace Ltd. is een belangrijke aandeelhouder geworden van Euronav met 5,09%. Dat bedrijf bezit nu dus meer dan 5% van de stemrechten. Dat maakte Euronav vandaag bekend in een officieel persbericht. Volgens woordvoerder Brian Gallagher investeert het Britse beleggingsfonds al een aantal maanden in Euronav, en heeft het op 13 maart de deelnemingsdrempel van 5% bereikt. 

"Marshall Wace is een gerespecteerd belegger. De investering toont aan dat er nog veel vertrouwen rust in Euronav", aldus Gallagher. Het Britse Marshall Wace Ltd. is de moedervennootschap van Marshall Wace LLP, Marshall Wace Asia Limited en Marshall Wace North America LP. Het bedrijf heeft kantoren in Londen, New York en Hong Kong. 

Sinds de oliecrash op maandag 9 maart is de vraag naar drijvende opslag gestegen. Tot op vandaag zijn de aandelen van Euronav met meer dan 7% gestegen. Dat bevestigt Gallagher. 

Julie Desmet