Ereteken VEA voor Eddy Bruyninckx

Eddy Bruyninckx, afscheidnemend CEO van het Antwerps Havenbedrijf, kreeg op het VEA-congres het ereteken VEA. Die onderscheiding wordt zelden uitgereikt en is voorbehouden aan personen met een uitzonderlijke verdienste voor de beroepsgroep.

VEA-voorzitter Johan Proost bedankte bij het einde van het VEA-Congres de afscheidnemende CEO voor zijn inzet voor de Antwerpse haven. "Uw lijst met verdiensten is te lang om hier te overlopen", stelde Proost in zijn slotwoord. Daarin verwees hij onder meer naar de recordcijfers die de haven onder Bruyninckx noteerde. "We danken u voor de jarenlange prettige samenwerking. Omwille van die samenwerking en uw grote verdienste krijgt U van ons het ereteken VEA. Deze gouden VEA-medaille wordt slechts uitzonderlijk uitgereikt aan personen met een grote verdienste voor onze expediteurs- en havengemeenschap."  

Het ereteken VEA kan worden uitgereikt aan voorzitters en bestuursleden van VEA met een uitzonderlijk palmares. Daarnaast komen ook andere hoogwaardigheidsbekleders, zoals ministers, schepenen, directeurs van douane of haven en verdienstelijke internationale organisaties in aanmerking. VEA is behoorlijk zuinig met de titel. De laatste keer dat de gouden medaille werd uitgereikt, ging die naar Theo Huybrecht van Rhenus, jarenlang actief binnen VEA en zeer bekend binnen de Antwerpse havengemeenschap. Dat was een drietal jaar geleden.

Bart Timperman