Drie Far East loops voor het eerst samen bij MPET (+ video)

De wekelijkse aanlopen van de drie Verre-Oostendiensten van 2M die Antwerpen aanlopen, vielen vorig weekend uitzonderlijk samen bij MSC PSA European Terminal (MPET). Een goede gelegenheid om een drone de lucht in te sturen, dachten ze bij PSA.

De ‘Elly Maersk’ van 17.816 teu arriveerde als eerste van de drie containerreuzen. Het schip vaart in de AE7/Condor Service van het 2M Vessel Sharing Agreement van Maersk en MSC. Op vrijdag 6 november volgde de iets kleinere ‘MSC Katie’ van 13.000 teu, die echter veruit de meeste lading bij MPET moest lossen en laden. Dit schip uit de AE6/Lion Service is dan ook pas gisteren weer afgevaren richting Le Havre.

Het trio was op zaterdag compleet toen ook de 18.340 teu grote ‘Marchen Maersk’ in het Deurganckdok afmeerde. Dit Triple E-schip wordt ingezet in de tijdelijke AE55/Griffin Service die tijdens het piekseizoen van de Chinese export nog altijd de tijdelijk gestaakte AE2/Swan Service vervangt.

Op basis van de duurtijd van de aanlopen en de gemiddelde productiviteit bij MPET kan afgeleid worden dat de drie Far East calls samen goed waren voor een volume van een paar tienduizend teu.

Stefan Verberckmoes